Лабрадор Річард допоміг вихованцям Кременчуцької виховної колонії зняти напругу

26.02.2018, 12:01 Переглядів: 3 590

 

У колонії відбувся сеанс пет-терапії

24 лютого року до вихованців державної установи «Кременчуцька виховна колонія» на гостини завітав новий чотирилапий друг - лабрадор Річард. Про це «Телеграфу» повідомила заступник начальника колонії Олена Удовицька.


Зустріч організували в рамках постійної співпраці адміністрації колонії з «Церквою Христа Спасителя». Парафіяни запропонували один із нових та дієвих методів терапії для підлітків – спілкування з прирученою собакою. Адміністрація відразу погодилась на пропозицію.


Підлітки прибувають в колонію вороже налаштованими, мають проблеми у спілкуванні, не йдуть на контакт. На думку організаторів, новий формат дозволить юнакам уникнути проблем у спілкуванні, конфліктів з однолітками та дорослими, зняти процес внутрішньої напруги.


Хлопці із радістю прийняли Річарда, якому нещодавно виповнилось півроку. Сприйняли сеанс спілкування як заохочення, радісну подію, гру, яка дозволила їм приміряти на себе нові ролі. Даний напрямок терапії керівництво колонії планує ввести для вихованців на постійній основі.


- Вченими було доведено, що, спілкуючись з тваринами на примітивному тактильному рівні й отримавши можливість надавати мінімальний догляд за собаками (вигулюючи їх, розчісуючи, беручи участь в годуванні), молодь стає спокійніше реагувати на навколишні подразники, - наголосив начальник колонії Олександр Сайко.

Автор: Руслана Горгола Джерело фото: Олена Удовицька
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх