Вдалий вояж: «Кремінь» у «валідольному» поєдинку долає «Дніпро»

11.02.2018, 11:29 Переглядів: 2 847

  

"Слони" беруть очки в Дніпрі та піднімаються на другу сходинку в турнірній таблиці

10 та 11 лютого баскетбольний клуб "Кремінь" переміг "Дніпро-2" в рамках чемпіонату у Вищій лізі. Підопічні Євгена Федорова у першій грі впевнено перемогли суперника - 89:56 (19:20, 29:12, 18:14, 23:10). 


На поле після дискваліфікації повернувся Ярослав Кадигроб, але матчі пропустив Іван Тимощук. За інформацією прес-служби клубу, керівництво кременчуцької команди вирішило тимчасово відсторонити гравця "Кременя" Іана Тимощука від тренувань через ситуацію, що склалася навколо останнього матчу з "Харківським соколом". 


На жаль, команді не зміг допомогти Олександр Неруш, який отримав травму у попередній грі, коли "Кременю" довелося зіграти аж 2 овертайми з "соколами". 



«Дніпро-2» - «Кремінь» 56:89 (20-19, 12-29, 14-18, 10-23)
«Дніпро-2»: Масальський, Бондаренко, Коваль, Дубаненко, Бондарчук, Алтухов, Сорочан, Жаріков, Нємцу, Лущан, Орзул. Головний тренер: Дмитро Марков

«Кремінь»: Рихлюк, Байда, Хамзаєв, Михайленко, Кадигроб, Челован, Чигринов, Сергеєв, Постіл, Клопота. Головний тренер: Євген Федоров


Як подивитися на рахунок то гра склалася напрочуд легко, однак це хибне враження. У першій чверті дніпряни не давали розвернутися більш зірковим та досвідченим гостям, на кожну результативну атаку відповідали своєю і «Кремінь» ніяк не міг піти у відрив. Фактичним переломом гри стала снайперську влучність з-за дуги Олексія Чигринова, який приніс кременчужанам напрочуд потрібні залікові бали і «Кремінь» нарешті почав нарощувати перевагу. Богдан Байда, Олександр Рихлюк, Анатолій Челован та юний Ігор Сергеєв розвинули успіх команди і кременчужани впевнено довели справу до розгрому.


Кращим у гостей став Олександр Рихлюк – 23 очки та 12 підбирань. Олексій Чигринов до очкового доробку додав ще й 7 результативних передач. Єдине, що турбувало тренера кременчужан Євгена Федорова по завершенню першого матчу, аби команда не втратила концентрації на другу гру, що вже стає неприємною традицією.


 


«Дніпро-2» - «Кремінь» 70:72 (19-19, 22-11, 8-26, 21-16)
«Дніпро-2»: Масальський, Бондаренко, Коваль, Дубоненко, Бондарчук, Алтухов, Кім, Жаріков, Нємцу, Орзул. Головний тренер: Дмитро Марков

«Кремінь»: Рихлюк, Байда, Хамзаєв, Михайленко, Кадигроб, Челован, Чигринов, Сергеєв, Постіл, Клопота. Головний тренер: Євген Федоров


Схоже «Кремінь» в цьому чемпіонаті не шукає легких шляхів. Хоч один трилер у спарених турах кременчужани обов’язково дарують баскетбольним гурманам. Для гурманів – це можливо й непогано, але для тренерського штабу та вболівальників «валідольні» ігри стають непростим випробуванням.


Друга гра в Дніпрі не стала виключенням. Першу чверть розпочинали впевнено, проте закінчували вже в суцільному цейтноті. Наступну чверть гості взагалі провалили і пішли на велику перерву із серйозним відставанням.


Добре, що в команді є досвідчені лідери, кожен з яких може ледь не самотужки вирішити долю таких матчів. Цього разу рятівником став Богдан Байда, який набрав 32 очки – майже половину всього, що здобув «Кремінь» у грі. Додайте сюди дуже вчасні три поспіль влучних триочкових кидків Олексія Чигринова у третій чверті і маємо переможний результат. Щоправда за 17 секунд до завершення четвертої чверті «Кремінь» примудрився зробити помилку на своєму володінні, але дніпряни так і не змогли довести атаку до логічного завершення.


«Кремінь» не втрачає очок у Дніпрі та вже посідає друге місце у групі, хоча має більшу кількість ігор за «Золотий вік» (Кропивницький), який йде слідом.


Після гри головний тренер "Кременя" Євген Федоров прокоментував "Телеграфу" результати двох ігор. 

- У нас завжди виходить друга гра важчою. Позначилося також, що гра була рано (о 10 годині – ред.) у незвичний для нас час. Важко хлопцям відновитися за такий короткий час. Кожен з гравців відновлюється індивідуально, підбираючи графік та раціон харчування, а загалом поїли і відпочивати, - зазначив наставник. – У другій грі після перерви вони перестали один одному підказувати, що робити й почали грати у баскетбол. Це і було сказано у роздягальні, що всі помиляються і на цьому не треба загострювати увагу. Ми одна команда й боремося за один результат.


Наставник «слонів» також зазначив, що у Олександра Неруша забій селезінки, який він отримав у матчі з «Харківськими соколами», сподіваються що Олександр зможе допомогти у матчі з лідерами. 

Турнірна таблиця

 


24-25 лютого до «Кременя» в гості приїде лідер групи «Ніко-баскет» (Миколаїв). Початок ігор у ДЮСШ-2 о 14.30.  

Автор: Альона Душенко Джерело фото: БК "Дніпро"
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх