Немає підстав обмежувати відвідування дитсадочків нещепленим дітям - мер Кременчука

30.01.2018, 10:25 Переглядів: 3 181

Ніякого офіційного наказу про обмеження для дітей міський департамент освіти не видавав, наголошує Віталій Малецький, розповідаючи про ситуацію з кором

Мер Віталій Малецький не підтверджує інформацію про те, що кременчуцьких дітей, не щеплених проти кору, не пускатимуть до садочків. Про це він 29 січня сказав на брифінгу, відповідаючи на запитання «Телеграфа».


Як ми раніше повідомляли, міський департамент освіти на своєму порталі розмістив лист, який рекомендує не допускати до навчального процесу нещеплених школярів та вихованців дитсадків. При цьому департамент, своєю чергою, посилається на рекомендації департаменту охорони здоров'я ОДА та МОЗ.



А ми вирішили запитати мера про законодавчі підстави таких рекомендацій та про те, як саме їх виконуватимуть. Проте мер заявив, що не коментуватиме рішення обласної влади, але, разом з тим, він не бачить підстав обмежувати відвідування дитячих закладів у Кременчуці.


- Є певна епідеміологічна ситуація. В межах цієї ситуації відповідні розпорядчі документи видаються органами місцевого самоврядування. Якщо буде ситуація щодо вжиття якихось заходів, ми обов'язково про це повідомимо і в законному руслі приймемо рішення. Поки що підстав обмежувати відвідування дитсадочків дітьми, які не мають щеплень, немає. Це інформація медиків на сьогоднішній день, - каже міський голова Віталій Малецький.


Заступник міського голови Ольга Усанова додає, що медики рекомендують батькам зробити дітям щеплення проти кору, вакцина на сьогодні в поліклініках є, і щеплення роблять безкоштовно.


За даними мерії, наразі динаміка щеплень в місті зростає. Батькам надаються супровідні консультації щодо вакцинації.


Закон


Стаття 15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» Передбачає можливість обмежити відвідування дитячих закладів нещепленим дітям. Разом із тим, вона передбачай й інше: відвідування дозволяється за рішенням консиліуму і за сприятливої епідемічної ситуації. Цим і користалися батьки нещеплених кременчуцьких дітей, збираючи довідки до дитсадків та шкіл. 


Стаття 15. Запобігання інфекційним захворюванням у дитячих закладах


Прийом дітей до виховних, навчальних, оздоровчих та інших дитячих закладів проводиться за наявності відповідної довідки закладу охорони здоров'я, в якому дитина перебуває під медичним наглядом. Довідка видається на підставі даних медичного огляду дитини, якщо відсутні медичні протипоказання для її перебування у цьому закладі, а також якщо їй проведено профілактичні щеплення згідно з календарем щеплень і вона не перебувала в контакті з хворими на інфекційні хвороби або бактеріоносіями.


Дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень, відвідування дитячих закладів не дозволяється. У разі якщо профілактичні щеплення дітям проведено з порушенням установлених строків у зв'язку з медичними протипоказаннями, при благополучній епідемічній ситуації за рішенням консиліуму відповідних лікарів вони можуть бути прийняті до відповідного дитячого закладу та відвідувати його.


У Кременчуці мала місце ситуація, коли мама дитини, яка часто хворіла і мала протипоказання для щеплень, успішно відстояла право своєї доньки відвідувати дитсадок, не маючи щеплень. 


Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх