Кременчужанка вимагає від Президента переглянути розрахунок соціальної допомоги

27.01.2018, 17:05 Переглядів: 4 062

 

Петра Порошенка прохають переглянути алгоритм розрахунку соціальної допомоги людям з інвалідністю

До редакції Телеграфа звернулася кременчужанка Юлія Баранник з проханням пітримати петицію на сайті Президента України, щоб переглянули алгоритм розрахунку соціальної допомоги людям з інвалідністю. 


- З моїм сином Максимом в групу ходить дівчинка з інвалідністю. Її звати Іванка. Це логопедична група 70 садочок. Мама дівчинки звернулася з петицією до президента, щоб на таких діток підвищили виплати. До кінця голосування залишилось близько місяця, а набрали вони поки 9 тисяч голосів, - розповіла Юлія. 


Ярослава Карапузь вимагає переглянути алгоритм розрахунку соціальної допомоги по інвалідності та виходити не з розрахунку прожиткового мiнiмуму (як зазначено у статті 2 ЗУ «Про державну соціально допомогу інвалідам з дитинства та дітям інвалідам») а з розрахунку мінімальної з/п по Україні на 2 членів сімї (дитини та матерi (опікуна). Або інший алгоритм розрахунку соціальної допомоги, при якому родина що виховує дитину чи дорослого з інвалідністю матиме змогу оплачувати свої витрати. 


- Шановний, пане Президенте! До Вас звертаються батьки дітей з інвалідністю та дорослі з інвалідністю, які все своє життя виборюють шанс бути повноцінними громадянами своєї держави! Вимагаємо від Вас як від Гаранта прав і свобод людини і громадянина України, звернути увагу на наше грошове забезпечення, а саме принизливий розмір соціальної допомоги по інвалідності!
Так, наприклад, станом на 1 жовтня 2017 року соціальна допомога на дітей з інвалідністю до 6 років з надбавкою на догляд складає 1729,40 грн, що є дуже мізерним для задоволення мінімальних потреб дитини (витрати на засоби гігіени 1000 грн, медичні препарати та аналізи (найпростіші 1000 грн), спец взуття 1000 грн (щонайменше в сезон), харчування, комунальні послуги та одяг, витрати на логопедів, педагогів і т.д. , а ще значні потреби палітивних дітей та дорослих, що знаходяться в умовах домашнього догляду (список всього необхідного неможливо перелічити), - йдеться у повідомленні.


Підтримати петицію можна за посиланням на сайті електронних петицій.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх