На першого заступника Полтавської облради Євгена Холода НАЗК склало протокол – через ситуацію з арештом Мельника

26.01.2018, 08:02 Переглядів: 5 403

 

НАЗК направило до суду протоколи про адміністративні правопопрушення

Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду протоколи про адміністративні правопорушення, вчинені  першим заступником голови Полтавської обласної ради Євгеном Холодом. Відповідне рішення прийнято на засіданні Національного агентства.


- Євгеній Холод не повідомивши під час пленарного засідання 17 сесії Полтавської обласної ради про наявний в його діях реальний конфлікт інтересів, особисто вніс пропозицію та підтримав рішення «Про звернення депутатів Полтавської обласної ради до Вищої ради правосуддя України щодо звільнення з посади судді Київського районного суду міста Полтави  Логвінової О.В.».  При цьому Євгеній Холод мав приватний інтерес стосовно зазначеної судді, - йдеться у повідомленні. 



Дії першого заступника голови Полтавської обласної ради інкримінують як правопорушення пов’язане з корупцією, відповідальність за які передбачено ч.1 і 2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Яке тягне за собою штраф розміром 1700-3400 грн, а вчинення дій чи прийняття рішень в умовах такого конфлікту інтересів – накладення штрафу від 3400 до 6800 грн. 


Національне агентство зазначає, що складення протоколу і передача його до суду не є свідченням вчинення особою адміністративного правопорушення, а є підставою для провадження у справі про адміністративне правопорушення.


Як раніше писав «ТелеграфЪ», 12 липня 2017 року суддя Київського районного суду Полтави Ольга Логвінова прийняла рішення відпустити під домашній арешт Олександра Мельника й Олександра Крижановського, яких підозрюють у вбивствах мера Кременчука Олега Бабаєва і судді Автозаводського райсуду Олександра Лободенка. 


А вже 14 липня за ініціативи Євгена Холода Полтавська обласна рада звернулася до Вищої ради правосуддя з вимогою звільнити суддю Логвінову, оскільки суддя приймала рішення одноосібно, а не колегіально.


Кременчуцька міська рада звернулася до Президента, голови Верховної ради та Вищої раду правосуддя з проханням звільнити суддю, яка відпустила обвинувачених у вбивстві мера Бабаєва та судді Лободенка.


20 липня Київський районний суд Полтави знову взяв під варту Олександра Мельника й Олександра Крижановського. 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

ВІДКРИТИЙ ДОСТУП:

Закон «Про доступ до публічної інформації» зобов'язує владу публікувати фінансову звітність, інформацію про закупівлі, про вільні земельні ділянки, оренді комунальних приміщень, про прийняті рішення, проекти. Це дає можливість кременчужанам контролювати владу, використання нею бюджетних коштів – наших з вами грошей, сплачених у вигляді податків.

Всупереч закону, частина інформації залишається закритою або публікується на сайті Кременчуцької міської ради з порушенням термінів. Ми хочемо домогтися, щоб влада неухильно дотримувалася закону. І будемо розповідати про те, що від нас намагаються заховати.

Кампанію «Відкритий доступ» у 2016-2017 роках журналісти реалізовували за підтримки МЗС Чехії у рамках програми Transition, неурядової організації NESEHNUTI і ГО «Європейський клуб».

Координатор проекту в «Кременчуцькому Телеграфі»:
Тетяна Донченко, 066-299-09-53
e-mail: t.donchenko88@gmail.com

Читайте також:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх