А ви вже ловили «Тачку» у Кременчуці?

19.12.2017, 08:02 Переглядів: 16 642

До Кременчука дійшов мобільний сервіс, який об'єднує водіїв та пасажирів

З 15 грудня у кременчужан з'явилася можливість замовити машину не використовуючи диспетчерські служби «таксі» – в місті запрацював сервіс «Тачку!», який об'єднує водіїв та пасажирів, майже як соціальна мережа.

 

«Тачку!» – це мобільний додаток, який допомагає економити гроші – за яку ціну їхати вирішує пасажир, а водії вже дивитимуться – брати дешеве замовлення чи ні. Нині проект реалізований в Харкові, Одесі, Дніпрі, Сумах. Уже рік «Тачку!»  працює в Полтаві. Сервіс об'єднує пасажирів і водіїв зі своїм автомобілем, пропонуючи зручний пошук попутників. Пасажири знаходять найближче вільне авто за прийнятною ціною, а водії можуть заробити, взявши попутника за зручним маршрутом.


Як повідомили «Телеграфу» джерела серед таксистів, до них телефонували менеджери сервісу й запрошували переходити на їхній бік – пропонували чи не весь заробіток першим часом забирати собі.

 



Щоб приєднатися до спільноти необхідно завантажити на смартфон безкоштовний мобільний додаток «Тачку!» й вибрати режим «Водій» або «Пасажир». Додаток доступний для користувачів платформ iOS і Android.

 

Після встановлення додатка необхідно авторизуватись, вказавши своє ім'я, прізвище, номер телефону та фото. Після цього додаток показує ваше місцезнаходження та найближчі до вас вільні машини. Сьогодні в ніч на 19 грудня у Кременчуці було майже 20 вільних машин. Більшість в центрі, нагірній частині міста, та на Молодіжному, але є й на Петрівці, Занасипу, Крюкові, Раківці.


 

 

Щоб замовити авто достатньо написати маршрут: «Звідки» - «Куди» (з номером будинку) і запропонувати бажану «Ціну» за поїздку (в межах розумного). У «Коментарях» потрібно вказати під'їзд, звідки вас забрати або додаткову інформацію для водіїв.

 

 

Натиснувши на «Побажання до авто», ви можете вибрати: мікроавтобус або авто з дитячим кріслом.


 

 

Після того, як ви натисните кнопку «Замовити», додаток почне пошук водіїв, готових вас відвезти по даному маршруту за вказану ціну.


 

 

У водійському режимі доступна стрічка заявок, з якої водій сам вибирає будь-яке зручне йому замовлення. При натисканні на замовлення система з'єднує водія і пасажира, щоб вони могли підтвердити оформлення замовлення і обговорити деталі поїздки.

 

Якщо ви не знаєте ціну поїздки або хочете поїхати дешевше, то можете «торгуватися». Для цього під час пошуку водія натисніть «Включити торг». Після цього до вас почнуть надходити замовлення від водіїв з вартістю, за яку вони готові їхати за вказаною адресою. Тоді ви самі вибираєте з яким водієм поїхати.

 

 

У вікні «замовлення» ви можете спостерігати в режимі реального часу, як замовлене авто рухається до вас на інтерактивній карті міста і скільки часу залишилося до прибуття. Коли водій під'їде, додаток повідомить вас про це, а вам необхідно натиснути «Я виходжу».

 

Після поїздки пасажир може поставити водієві оцінку і написати відгук. Пасажир, і водій, у разі, якщо залишилися незадоволені поїздкою, можуть написати скаргу. Всі звернення обробляються системою. Користувачі з низьким рейтингом автоматично блокуються, аж до повного виключення з сервісу. Розробники запевняють, що таким чином формується співтовариство надійних попутників.

 

При виборі супутника і водій, і пасажир можуть переглянути детальну інформацію про нього: в системі відображається фото, дані користувачів, їхній рейтинг та відгуки, у водіїв – марка, колір і номер машини.

 

У додатка є кілька правил:

  • забороняється писати в стрічку «замовлень» будь-які повідомлення: листування, заклики, погрози, образи, нецензурну лайку, будь-яку рекламу  і т. д.
  • пасажирам забороняється  писати в стрічку незрозумілі заявки без адреси або без ціни.
  • водіям забороняється писати в стрічку «замовлень» про те, що він вільний або відвезу-привезу і т.д. Для цього є спеціальні кнопки та налаштування в самому додатку.
  • час виходу пасажира складає максимум 10 хвилин. Після закінчення цього часу потрібно доплатити водієві за очікування.
  • пасажирам, які передумали їхати, слід негайно зателефонувати водієві і відмінити замовлення.
  • водіям забороняється торгуватися з пасажиром! Якщо ціна вас не влаштовує, краще не телефонувати.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх