Як кременчужанка вночі ледь пішки через міст на поїзд не пішла

26.09.2016, 12:01 Переглядів: 8 564

Як кременчужанка вночі ледь пішки через міст на поїзд не пішла

Жінка заздалегідь замовила таксі на конкретний час, щоб доїхати на вокзал та потрапити на потяг, але у зазначену годину «машинки в її районі не виявилось»...

26 вересня на сервісі електронних петицій мерії з'явилось нове звернення до мера Кременчука Віталія Малецького з вимогою «звернути увагу на роботу таксопарків нашого міста».

 

Ініціювала збір підписів під такою пропозицією Валентина Зирянова. Звична, останнім часом, для Кременчука ситуація, коли замовлене таксі не приїжджає через брак машин, ледь не коштувало їй запізнення на потяг.

 

Як кременчужанка вночі ледь пішки через міст на поїзд не пішла

 

У тексті петиції жінка емоційно описала ситуацію, що з нею склалася, при чому настільки детально, що у зазначені 2000 знаків помістилася лише її третина. Повний текст петиції жінка прислала нам у Соціальних мережах:

 

«На 16.09.2016р. в мене була призначена консультація офтальмолога в клініці ім. Гіршмана м. Харків. Квиток на потяг було придбано на 16.09.2016р. на 4.27 год. Ввечері (приблизно о 18-19 год.) я зателефонувала на службу такси "Еталон" з проханням подати таксі на 3.30 год. з перевезенням на вокзал. Заявку в мене прийняли і сказали, що зателефонують. О 3-й годині ночі мені зателефонували з прихованого номера, і автовідповідач мені повідомив, що в нашому районі автомашин немає. Я в паніці стала телефонувати в службу "Еталон", але мої дзвінки відхиляли. Через декілька спроб додзвонитись, нарешті мій дзвінок прийняли і спокійно відповіли, що машин в нашому районі немає. На моє панічне: "Ви, що смієтесь, в мене о 4-27 відходить потяг, я замовляла таксі вчора ввечері" мені відповіли: "Коли б ви не замовляли, ми все одно починаємо шукати таксі за пів години до заявленого часу, у Вас є ще 20 хвилин, Вам повторити заявку?" "звісно повторити" сказала я і не чекаючи результату, зателефонувала на 646. Там заявку зразу прийняли. Я трохи заспокоїлась. Через декілька хвилин мені з чистою совістю знову зателефонували зі скритого номеру "Еталон" і автовідповідач знову повідомив, що машин немає. Через 1-2 хвилини прийшла смс з номера 646, я подумала, що сповістили номер машини, але і тут була відмова: "Вибачте, у Вашому районі немає вільної машини. Спасибі за дзвінок". Я зробила спробу зателефонувати ще по деяким номерам таксі, але мені відповідали, що в Крюкові машин немає, або, взагалі, номери не відповідали. У зятя машина не працює. В 3-35 я вибігла на вулицю в надії знайти хоч би який транспорт, але вулиця пуста і жодної машини. Бігти пішки через міст, а там ще й до вокзалу - я вже не встигала та й самій серед ночі - небезпечно. Добре, що в племінника є машина і він стрімко зібрався і відвіз мене на вокзал - ледве встигли, а ранком йому на роботу.
 
До речі, місяцем раніше, племінник також зіткнувся з подібною ситуацією. Він з дружиною приїхали з відпочинку на потязі приблизно о 4-00 год. ранку. Цілу годину він дзвонив по всім номерам таксі і жодне не дало згоди їхати на Крюків. Таксист, який стояв біля вокзалу, також відмовився їхати на Крюків. Нічого не залишалось, як йти пішки з валізами на зупинку та чекати маршрутку. Колись зять їхав у відрядження і також, всі служби таксі відмовили везти з Крюкова на вокзал. Був змушений їхати на своєму авто і на весь день залишати його на вокзалі, ставити десь на платну стоянку часу вже не вистачало. А якщо немає родичів з авто і люди з валізами, або ще й з дітьми їдуть на відпочинок, на лікування, або просто до родичів у гості - що робити? Служби таксі беруть замовлення, не попереджаючи, що авто будуть шукати вночі за пів години до замовленого часу, знаючи наперед, що, особливо з Крюкова. таксі не буде і спокійно повідомляють про це, коли вже ніяким чином на потяг не встигнеш. Раніше такого неподобства не було. Наперед замовлене таксі приходило точно у назначений час.
 
Я не знаю на яких умовах дають дозвіл на діяльність служб таксі, але я вважаю, що у таких служб, які "хочу їду, хочу не їду" дозвіл на діяльність треба забирати. Навіщо такі послуги? Вдень, в крайньому випадку, можна скористатись маршруткою, які, слава Богу, ходять кожної 3-5 хвилин (хоч може і не дуже зручно з багажем та дітьми), а вночі послуги так підступно не надаються. Район Крюкова останнім часом приречений, навіть по Крюкову важко замовити таксі. Думаю, що таких випадків багато, та люди не знають куди звертатись, або не хочуть тяганини і на далі вирішують питання у другий спосіб, але це надалі, а якщо вперше?.....»

 

Зважаючи на це, Валентина просить міського голову розглянути дане питання, провести перевірки служб таксі і взяти на контроль їх діяльність, а через ЗМІ проінформувати, куди кременчужанам звертатись у схожих ситуаціях.

 

Якщо Вам робота кременчуцьких таксі також доставляє незручності, то підтримати ініціативу Валентини можна тут.

Автор: Руслана Горгола Джерело фото: livesaratov.com
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх