«10 тисяч військових загинуло в АТО від небойових втрат», - військовий прокурор України

29.10.2017, 13:03 Переглядів: 2 904

«10 тисяч військових загинуло в АТО від небойових втрат», - військовий прокурор України

Анатолій Матіос зазначив, що держава втратила кредит довіри серед суспільства загалом, та серед військових зокрема. Відтак, народ вже не вірить представниками влади, яких він обирав, адже держава як така поки що не може захистити своїх людей

З 2014 року більше 10 тис. військових загинули і були поранені не через бойові дії. Про це заступник генерального прокурора, головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив в ефірі телеканалу ZIK.

 

 

- Я зараз хочу озвучити страшну статистику, про яку ніхто не говорить. Із 2014 року і до сьогодні у лавах Збройних сил України та решти підрозділів, які захищають країну, загинуло 10 тисяч 103 особи в наслідок безповоротних і санітарних втрат, тобто не від бойових дій, – констатував Анатолій Матіос.

 

Зокрема, зауважив головний військовий прокурор, тільки дві повноцінні бригади загинули внаслідок того, що не виконувались військові статути та вчинялися злочини один проти одного.

 

- Загинули люди, які були високо мотивованими патріотами. Військо, коли не отримує правильної команди та кваліфікації тих дій, що відбуваються у державі, стає в ступор, тим більше, що армія була деморалізована та фактично знищена попередньою владою, – наголосив Матіос.

 

Наразі, за словами військового прокурора, від посттравматичного синдрому страждають 360 тисяч учасників АТО. У цих людей загострене відчуття справедливості, на що держава сьогодні не може адекватно відреагувати.

 

- Держава втратила кредит довіри серед суспільства загалом, та серед військових зокрема. Відтак, народ вже не вірить представниками влади, яких він обирав, адже держава як така поки що не може захистити своїх людей», – підсумував військовий прокурор.

Автор: Альона Душенко Відео: ZIK Джерело відео: facebook.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх