Кременчуцька податкова розповіла, до кого прийде з перевіркою

22.10.2017, 15:01 Переглядів: 7 805

Кременчуцька податкова розповіла, до кого прийде з перевіркою

Що ДФС враховує при плануванні фактичних перевірок

Завдяки підвищенню рівня суспільної свідомості збільшилася кількість громадян, які потребують видачу розрахункових документів при проведенні розрахунків за придбані товари чи надані послуги. При цьому почастішали випадки інформування ДФС про зловживання з боку суб'єктів господарювання.

 

Слід зазначити, що органи Державної фіскальної служби при організації та проведенні контрольно-перевірочних заходів (як документальних, так і фактичних перевірок) застосовують виключно ризикоорієнтовані методи планування перевірок.

 

Критерії відбору для перевірок суб'єктів господарювання, що здійснюють діяльність в сфері готівкового обігу

 

Найбільше спрацювали наступні ризики:

 

- наявність систематичних порушень Податкового кодексу, законів України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», «Про державний регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів»,«Про ліцензування певних видів господарської діяльності», Положення про ведення касових операцій в національній валюті в Україні тощо;

 

- сума виручки господарського об'єкта істотно менше в порівнянні з сумою виручки інших об'єктів суб'єктів господарювання, що працюють на одній території, займаються однаковим видом діяльності і мають однакові умови для отримання доходу;

 

- інформація від правоохоронних органів, органів державної влади і громадян про порушення вимог законодавства на господарському об'єкті підприємства.

 

Використання критеріїв відбору для перевірок суб'єктів господарювання, здійснюють діяльність в сфері готівкового обігу, є ефективним інструментом для відбору до перевірки платників податків за дотримання вимог чинного законодавства при проведенні розрахункових операцій.

 

ДФС звертає увагу керівників суб'єктів господарювання на обов'язковість дотримання вимог чинного законодавства Україна при проведенні готівкових розрахунків за реалізовані товари (надані послуги) та інших операцій з готівкою.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх