Пошук корупціонерів у Кременчуці триває: прокуратура внесла 30 подань

2.08.2017, 14:04 Переглядів: 3 177

Найпоширенішими є порушення вимог фінансового контролю – невідображення декларантами об’єктів нерухомості, а також вартості задекларованого майна. Мають місце випадки несвоєчасного подання відповідних декларацій тощо

У Кременчуці через порушення в деклараціях вимог фінансового контролю прокуратура внесла 30 подань. Про це повідомила заступник керівника прокуратури Юлія Ребрик.

 

За її словами, найпоширенішими є порушення вимог фінансового контролю - не відображення декларантами об’єктів нерухомості, а також вартості задекларованого майна. Мають місце випадки несвоєчасного подання відповідних декларацій тощо.

 

Прокуратура направила меру Кременчука 2 подання. Перше – через недотримання вимог чинного законодавства щодо запобігання конфлікту інтересів у зв’язку з наявністю в особи корпоративних прав керівником відділу. Друге - про несвоєчасне подання директором комунального підприємства міста декларації за 2016 рік.

 

 

Керівнику Кременчуцької виправної колонії №69 внесли подання за фактом невжиття начальником одного з відділень цієї установи невідкладних заходів, спрямованих на запобігання одержанню неправомірної вигоди.

 

- Загалом протягом І півріччя 2017 року працівники Кременчуцької місцевої прокуратури з метою усунення виявлених порушень внесли керівникам органів державної влади та місцевого самоврядування 30 подань. За результатами їх розгляду до дисциплінарної відповідальності притягнуті 12 осіб, серед яких 1 працівник комунального підприємства, 1 – установи виконання покарань, 2 поліціянтів, 8 займають посади в органах державного контролю міста, – зазначила Юлія Ребрик.

 

За іншими фактами тривають службові розслідування.


Зазначимо, що досі на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції немає декларацій чотирьох депутатів Кременчуцької міської ради. Анна Павленко («Самопоміч»), Руслан Федорченко («Опозиційний блок»), Микола Порицький («Опозиційний блок») і Володимир Грінченко («Опозиційний блок») так і не подали декларації про доходи.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

ВІДКРИТИЙ ДОСТУП:

Закон «Про доступ до публічної інформації» зобов'язує владу публікувати фінансову звітність, інформацію про закупівлі, про вільні земельні ділянки, оренді комунальних приміщень, про прийняті рішення, проекти. Це дає можливість кременчужанам контролювати владу, використання нею бюджетних коштів – наших з вами грошей, сплачених у вигляді податків.

Всупереч закону, частина інформації залишається закритою або публікується на сайті Кременчуцької міської ради з порушенням термінів. Ми хочемо домогтися, щоб влада неухильно дотримувалася закону. І будемо розповідати про те, що від нас намагаються заховати.

Кампанію «Відкритий доступ» у 2016-2017 роках журналісти реалізовували за підтримки МЗС Чехії у рамках програми Transition, неурядової організації NESEHNUTI і ГО «Європейський клуб».

Координатор проекту в «Кременчуцькому Телеграфі»:
Тетяна Донченко, 066-299-09-53
e-mail: t.donchenko88@gmail.com

Читайте також:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх