На одні пологи приходиться близько 5 абортів

29.07.2017, 16:08 Переглядів: 6 907

На одні пологи приходиться близько 5 абортів

Одним з найбільш грізних ускладнень абортів у жінок, що не народили, є різке збільшення ризику розвитку раку грудей на 300%, а якщо така жінка мала кілька абортів, і перша дитина в неї народилася не раніше 35 років, то ризик зростає в 8 разів

До Всесвітнього дня сексуального здоров'я, який відзначають 4 серпня, лікар-гінеколог дитячого та підліткового віку Кременчуцької міської дитячої лікарні Ольга Литвиненко розповіла "Телеграфу" про аборт та його наслідки.

 

- На кожну новонароджену дитину приходиться двоє, що не з'явилися на світ в результаті аборту, і цей показник росте рік від року. Багато фахівців вважають, що для відображення реального положення речей ці показники треба як мінімум подвоїти, - розповідає лікар-гінеколог.

 

На одні пологи приходиться близько 5 абортів

 

Можна виділити три групи жінок, що йдуть на цю варварську, але іноді необхідну процедуру:
1. Сексуально неграмотні підлітки - молоденькі дівчатка (15% від всіх абортів), що недавно пізнали «доросле» життя. У дівчат-підлітків 15-17 років 75% вагітностей закінчується абортом, тобто на І пологи приходиться близько 5 абортів.


2. Жінки з «безвихідною» ситуацією. У цю групу входять більш фізично і морально зрілі жінки. На аборт їх змушує піти незапланована вагітність, яка виникла в результаті неефективності таблеток або інших заходів попередження вагітності, зґвалтування або при неможливості продовжувати вагітність у зв’язку з раптовою важкою хворобою, зі смертю або розлученням з чоловіком, при відсутності соціальних умов для виховання дитини.


3. Жінки, що свідомо використовують аборт, як засіб для «запобігання вагітності». Подібно нашим 60-70 літнім бабусям, що не знали іншого засобу захисту від вагітності, як аборт, їхні сучасниці, у силу своєї неосвіченості, низького соціального й освітнього рівня, убогості, йдуть на аборт.

 

Існують різні види виконання операції по перериванню вагітності, при цьому кожна операція призначена для виконання лише на визначеному терміні вагітності і відрізняється своїми особливостями й ускладненнями:

Міні-аборт - цей метод застосовується до 4 тижнів вагітності. Ускладнень після міні-абортів у 5-6 разів менше, ніж після абортів, проведених традиційним способом. Але, нажаль, і при міні-аборті ускладнення все-таки трапляються.

Класичний аборт - цей метод є головним засобом запобігання вагітності. За рік у світі 60 000 000 представниць прекрасної статі проходять через абортарій.

 

З трьох вагітностей лише одна закінчується пологами, а дві - абортами. Існують інші види абортів (метод інтраамніального введення рідин, метод внутрішньовенного введення простогландинів, операція малого кесарева, методи штучного переривання вагітності, кримінальний аборт).

 

Існують наступні наслідки аборту:

  • ускладнення з боку матки (розриви шийки матки, кровотеча, перфорація і розриви стінки матки)
  • запальні процеси в малому тазі - параметріт (запалення навколоматкової клітковини)
  • аднексит (запалення придатків маткн)
  • пельвіоперитоніт і перитоніт (запалення тазової очеревини і всієї очеревини).

Результатом цих захворювань може стати безплідність жінки, а в окремих випадках навіть її загибель.

 

Ускладнення після абортів можуть розвитися в жінки через деякий час (декілька місяців і навіть років). У 18% жінок через 2 місяці після зробленого аборту виникне хронічне запалення придатків матки, у 11% - ерозія шийки матки, у 7% - ендоцервеціт, у 4% - різні порушення менструального циклу. Через 2 роки після зробленого аборту ці показники збільшуються в кілька разів.


Одним з найбільш грізних ускладнень абортів у жінок, що не народили, є різке збільшення ризику розвитку раку грудей. Як відомо, цей вид раку займає перше місце серед причин смертності від онкологічних захворювань в усьому світі. Дослідження показують, що в жінок, що не народили та зробили аборт, імовірність розвитку раку грудей збільшуються на 300%, а якщо така жінка мала кілька абортів, і перша дитина в неї народилася не раніше 35 років, то ризик зростає в 8 разів.


- Кожна людина, більш-менш освічена у питаннях генетики, знає, що життя людини починається в момент злиття чоловічих і жіночої статевих клітин. Починаючи з цього моменту зигота, що утворилася, володіэ індивідуальним для кожної істоти на планеті набором хромосом, що не зміниться до самої його смерті. Цей набір визначає, якого зросту буде людина, якого кольору в неї будуть волосся, очі, який у неї буде тембр голосу, група крові, навіть які в неї будуть здібності, таланти, бажання і прагнення, - зауважила лікар-гінеколог Ольга Литвиненко.

 

Сесія Ради Європи по біоетиці в грудні 1996 р. ухвалила, що ембріон є людиною вже на 14 день після зачаття. З цього моменту офіційна медицина визнала здійснення аборту перериванням людського життя, тобто навмисним вбивством. Однак, поки що відсутні будь-які спроби забезпечити цю маленьку людину її найпростішими правами, серед яких перше - це право на життя, на існування і на народження.

 

- Доктор Натансон якось сказав, що якби лоно матері було прозорим, і мати могла б бачити свою дитину, що розвивається, ні про які аборти не могло б бути і мови. Експеримент, проведений у його клініці, показав, що 9 з 10 жінок, що вирішили зробити аборт, відмовляються від цього наміру, побачивши свою дитину на моніторі УЗД. Вони почали розуміти, що вони зібралися зробити. Вагітність - це не грип, і вона не з'являється ні з того, ні з сього. Статеве життя припускає не тільки море задоволення і насолоди, але також ще і відповідальність за можливі наслідки. Кожна людина, що любить смачно поїсти, ризикує набрати зайву вагу. Кожна людина, що живе регулярним статевим життям, щодня має шанс стати матір’ю або батьком. Тому, якщо люди вважають себе досить дорослими, щоб розпочати статеве життя, вони вже цілком виросли й дозріли, для того щоб нести відповідальність, думати про наслідки, - підсумувала лікар-гінеколог дитячого та підліткового віку поліклініки № 1 Кременчуцької міської дитячої лікарні Ольга Литвиненко.

Теги: рождение
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх