9 нагород завоювали кременчуцькі паралімпійці на чемпіонаті України

7.06.2017, 14:04 Переглядів: 2 481

9 нагород завоювали кременчуцькі паралімпійці на чемпіонаті України

Спортсмени здобули медалі на чемпіонаті країни з легкої атлетики, що проходив у Кропивницькому

4 червня у Кропивницькому на стадіоні «Зірка» завершився чемпіонат України з легкої атлетики серед спортсменів-паралімпійців, у якому взяли участь понад 200 легкоатлетів з 23 областей України. Кременчук у складі збірної Полтавщини представили 6 спортсменів. Про це повідомляє прес-служба Кременчуцької філії «Інваспорту».

 

Запеклою була боротьба у штовханні ядра (змагальний клас F-12), де знову майстру спорту України міжнародного класу Андрію Голівцю (тренери ЗТУ Віктор Лис та МСУ Дмитро Панчелін) протистояв колишній наш земляк, а нині черкащанин Роман Данилюк, чемпіон світу 2015 року та бронзовий призер Паралімпійських Ігор у Ріо-да-Жанейро.

 

9 нагород завоювали кременчуцькі паралімпійці на чемпіонаті України

 

Цього разу, попри травму, Андрій святкував перемогу і знову став найсильнішим в Україні з результатом 14,98 м, у Романа Данилюка - 14,72м. Але, за словами головного тренера національної збірної команди України Андрія Фатєва, до Лондона у липні на чемпіонат Світу їде все ж таки Роман, який нещодавно у Парижі на черговому етапі IPC Athletics Grand Prix – офіційних міжнародних змагань з легкої атлетики показав результат 15,70 м.

У штовханні ядра (змагальний клас F-13) першорозрядник Віктор Рудаков (наставник, МСУ Дмитро Панчелін) отримав срібну медаль, випередивши полтавця Володимира Пономаренка.

 

У штовханні ядра (змагальний клас F-20) 17-річний випускник ВПУ №7, КМСУ Олександр Яровий (наставник ЗТУ Юрій Щипець) став срібним призером, офіційно виконавши з великим запасом норматив майстра спорту України, попереду нього тільки цьогорічний чемпіон світу за версією INAS Максим Коваль з Черкащини.

 

У цьому ж виді програми (змагальний клас F-20) серед жінок першорозрядниця Тетяна Білик, підопічна тренера-викладача Кременчуцької філії «Інваспорту» Ірини Зикової, завоювала бронзову медаль. При цьому вона встановила новий рекорд Полтавської області.

 

Інший вихованець Ірини Зикової, майстер спорту України Владислав Косюк у змагальних класах F,Т-35 став чемпіоном України зі стрибків у довжину з результатом світового рівня, але, на жаль, цього виду програми у його змагальному класі на чемпіонаті світу немає, також у нього дві срібні медалі у бігу на дистанціях 100 та 200 м.

 

 

Найбільш вдало з кременчужан виступила на чемпіонаті лідер Полтавської збірної – МСУМК Наталія Кобзар, підопічна Ірини Зикової та Анни Печко. Вона стала чемпіонкою України у змагальному класі Т-37 з новим рекордом України -13.46 сек у бігу на 100 м, а також повторила свій успіх у повній мірі й у бігу на 200 м (28,03 сек. - новий рекорд України). Наталія єдина буде представляти Полтавщину та Кременчук на чемпіонаті світу у Лондоні.

 

Таким чином кременчужани завоювали у Кропивницькому 4 золотих, 4 срібних та 1 бронзову медаль. Всього збірна Полтавської області має на цих змаганнях у своїй скарбниці 18 медалей – 7 золотих, 6 срібних та 5 бронзових.

 

- Керівництво Кременчуцької філії «Інваспорту» щиро дякує за сприяння у підготовці легкоатлетів міста до чемпіонату України у Кропивницькому міському голові Кременчука Віталію Малецькому, головному тренеру паралімпійської збірної команди України з легкої атлетики Андрію Фатєєву, начальнику відділу з фізичної культури і спорту виконкому Бахмутської міської ради Віктору Лису, тренеру-викладачу ДЮСШ-2 Кременчука Олені Шиповій, педагогічному колективу КДЮСШ «Авангард» Кременчука (директор Іван Смородський), ГО «СК «Титан» (президент Віталій Островський), Кременчуцькому льотному коледжу НАУ (начальник Володимир Головенський), юридичній фірмі Ульянова (керівник, депутат Кременчуцької міської ради Руслан Ульянов) та іншим, - зауважив Валерій Лекумович фахівець Кременчуцької філії «Інваспорту».

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх