Нардеп Куприй рассказал в Кременчуге что он делает и будет делать с Порошенко

2.06.2017, 19:56 Переглядів: 3 653

 

А также о том, что уже наделал с «Роттердам+»

 

 

2 июня в Кременчуге побывал нардеп Виталий Куприй. По статусу в Верховной Раде он внефракционный депутат, по партийному статусу он – один из лидеров партии «УКРОП», заместитель главы комиссии партконтроля «УКРОПА». Ну, а глава этой комиссии – Игорь Коломойский.

 

На пресс-конференции нардеп сообщил, что встречался с мэром Кременчуга Малецким и беседовал с ним по вопросу строительства нового моста в Кременчуге. Причину своего неожиданного визита в Кременчуг Куприй не озвучил, но транслировал для журналистов вполне предвыборные заявления. Он сообщил, что:

 

– «В Україні немає жодного чесного керівника правоохоронних органів»;

«реформи провалені, зокрема і медична реформа»;

«НАБУ підконтрольне Порошенку»;

«Порошенко багато і цинічно бреше»;

«владу треба змінити».

 

Также нардеп Куприй сообщил, что он уже судился с Петром Порошенко и будет продолжать это делать. По версии Куприя, «Порошенко заробляє на війні і не хоче сваритися з Путіним». Поэтому нардеп уверен, что стране совершенно необходимы внеочередные выборы. Кроме того, он уверен, что стране нужно военное положение. «ТелеграфЪ» спросил:

 

Если объявят военное положение, выборов же не будет и вас не изберут президентом?

Військовий стан потрібно вводити для тимчасово окупованих територій Донбасу та в окупованому Криму, а не в усій Україні, – ответил нардеп Куприй.

 

«ТелеграфЪ» задал гостю из Верховной Рады ещё несколько вопросов:

 

Господин Куприй, вы – заместитель главы комиссии партконтроля «УКРОПА», глава этой комиссии – Коломойский. За национализацию его «Приватбанка» каждый из нас, украинцев, заплатит из своих скудных доходов по три тысячи гривен. Скажите, какие у нас основания доверять вашей политической силе, созданной для продвижения интересов вполне конкретного олигарха?

 

Я чув такі заяви про націоналізацію «Приватбанку», я знаю, що ніхто з вкладників банку не постраждав би, якби банк просто не відібрали, скориставшись тиском органів, які знаходяться поза межами країни, це навіть не Порошенко. Якщо є підстави вважати, що хтось когось обікрав, хіба «УКРОП» контролює хоч один із правоохоронних органів? Ні, ми в опозиції! Якщо влада захоче відкрити проти нас справу, вона це зробить! Те, що НБУ робить все, щоб забрати банк у Коломойського, у нього взагалі все намагаються забрати, бо він єдиний олігарх, який протистоїть Порошенку! Щодо банку, це було штучно зроблено, це були раптові зміни нормативних документів...

 

Вибачте, ви почули моє запитання? Я не питала про причини націоналізації «Приватбанку», я питала, які в нас підстави довіряти політичній силі, створеній для захисту інтересів конкретного олігарха?

 

Ви маніпулюєте фактами! Хіба я захищаю інтереси Коломойського? Я що, пішов до суду? Я захищаю інтереси суспільства і людей, у мене сотні звернень від них, я з ними працюю, якщо я цього не роблю, надайте факти!

 

Зрозуміло. Ще запитання. Чому ви так пізно зареєстрували свій альтернативний законопроект про індивідуальні лічильники газу (№6277-1)? Це був контрхід проти нардепа Капліна, який за чотири дні до вас зареєстрував свій законопроект про індивідуальні лічильники? Він це зробив 31 березня, а ви – 4-го квітня 2017-го року, хоча проблеми з газовими лічильниками почалися ще у 2015-му?

 

Моя заява була, я їжджу по Україні, якщо ви дивилися мою передачу в Сумах, наприкінці березня там виникла ситуація з встановленням будинкових лічильників газу, яких люди не хотіли. Ми прийняли рішення пікетувати облгази.

 

Чи не запізно? Адже з 1-го січня 2018-го року мешканцям багатоповерхівок, які не мають лічильників, вже мають припинити постачання газу?

 

Чому пізно? Та не пізно! До кінця 2018-го року діяла норма закону, за якою облгази мали за власні кошти встановити індивідуальні газові лічильники, ми побачили, що це не зроблено, натомість людей ламають через коліно і змушують встановлювати будинкові лічильники, от ми й втрутилися. Раніше їх не ставили. І ще одне. На жаль, ця ініціатива не буде внесена до Верховної Ради і не буде проголосована, поки Петро Порошенко при владі і знаходиться у змові з олігархами, які займаються газовими справами!

 

Прізвища олігархів в студію, будь-ласка!

Фірташ прізвище.

 

«ТелеграфЪ» предложил нардепу Куприю использовать свои полномочия и обратиться в НАБУ с заявлением о необходимости расследования законности применения формулы «Роттердам +» при расчете стоимости угля-антрацита. Нардеп ответил, что он такое заявление уже подал, и НАБУ не хотело открывать производство, и тогда он пошел в Соломенский суд Киева и суд обязал НАБУ зарегистрировать заявление нардепа и начать работу. По словам Куприя, в данный момент НАБУ начало следствие по его заявлению. Пресс-служба нардепа переслала «Телеграфу» копию его заявления в НАБУ №126-зз от 20 февраля 2017 г. В перечне запросов и обращений нардепа на официальном сайте ВРУ это заявление мы не нашли.

 

Напоследок разговор снова перешел на правоохранительные органы и «ТелеграфЪ» поинтересовался:

 

Как вы оцениваете показательные задержания налоговиков в день перед выступлением Генпрокурора Луценко в Раде? Это была борьба с коррупцией или спектакль в поддержку Генпрокурора?

 

Я ще раз кажу: видоять з них усі гроші, а потім їм нічого не буде. Хіба зараз немає «обнальних ям»? Хіба Насіров такий чесний? Ви ж чули, як його відбілюють?!

 

Вы считаете, что заявление военного прокурора Матиоса о том, что задержания стали возможны только благодаря сотрудничеству Насирова со следствием, – это способ вывести его из-под следствия?

 

Да, да. Однозначно, ну так, відбілити якось, щоб люди забули.

 

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх