Першим на чемпіонаті світу забиває гравець ХК «Кременчук», але команда поступається

22.04.2017, 19:01 Переглядів: 3 257

Першим на чемпіонаті світу забиває гравець ХК «Кременчук», але команда поступається

Хоч наша збірна і зазнала поразку, але хлопці гідно боролися та захищали кольори української держави

22 квітня у столичному Палаці спорту відбулася перша гра Чемпіонату світу з хокею. Першими в льодовий бій вступили національні збірні команди України та Угорщини. Про це повідомляє прес-служба Федерації хокею України. 

 

 

Половина першого періоду пройшла без забитих шайб, але з багатьма вилученнями з боку України. Одного разу наша команда залишилась утрьох проти п’ятірки суперників. Проте саме синьо-жовтим вдалося відкрити рахунок. Сергій Кузьмик на 14-й хвилині матчу виїхав з-за воріт та переграв голкіпера угорців, що стало непоганим початком для нашої збірної. Але вже за хвилину угорці зрівняли рахунок. Шайбу закинув Барталіш Іштван.

 

Другий період розпочався із запальної боротьби і збірній Угорщини вдалось пробити Едуарда Захарченка та зробити рахунок 2:1. Але збірна України не стала пасти задніх і на 28-й хвилині матчу Нікіта Буценко з передачі Кирила Катрича зрівняв рахунок. Період був сповнений шалених атак обох команд, але українці гідно вистояли і вже під кінець другої двадцятихвилинки змогли пробити захист угорців. Дубль Нікіти Буценка вивів Україну на крок вперед.

 

Перша половина третього періоду пройшла без закинутих шайб, але із жорстокими атаками. Пробити ворота угорського воротаря намагалися Артем Бондарєв і Роман Благой, але їм не вдалося обійти супротивника. Зрівняти рахунок(3:3) у матчі вдалося Ендрю Сарауеру на 50-й хвилині матчу. Через сім хвилин ще одна шайба авторства Кігана Дансеро потрапила у ворота Едуарда Захарченка. За десять секунд до кінця матчу збірна України пропустила п’яту шайбу, попередньо знявши голкіпера. Хоч наша збірна і зазнала поразку, але хлопці гідно боролися та захищали кольори української держави.

 

Першим на чемпіонаті світу забиває гравець ХК «Кременчук», але команда поступається

 

Україна - Угорщина 3:5 (1:1, 2:1, 0:3)

Шайби: 13:48 Кузьмик - 1:0; 14:35 Барталіш (Ердей, Шірані) - 1:1; 20:20 Ваш (Шірані) - 1:2; 27:33 Буценко (Катрич - більш.) - 2:2; 38:51 Буценко (Лялька) - 3:2; 50:41 Сарауер (Уерс, Когер) 3:3; 52:35 Дансеро (Сарауер, Харі) - 3:4; 59:49 Харі (Галло, Сагерт - більш., п.в.) - 3: 5
Кидки: 24 (9+9+6) - 51 (18+12+21)
Штраф: 12 - 12

Україна: Захарченко (Дьяченко); Побєдоносцев - Ігнатенко, Катрич - Толстушко, Алексюк - Кугут, Варивода - Ісаєнко; Німенко - Бондарєв - Благой, Лялька - Буценко - Бабинець, Кіча - Гніденко - Петранговський, Гаврик - Кузьмик - Чернишенко.

 

Першим на чемпіонаті світу забиває гравець ХК «Кременчук», але команда поступається

 

Головний тренер національної збірної України Олександр Савицький:

- Наша команда непогано налаштувалась на матч, показала бойовий дух. Гравці лягали під шайбу, ловили її, підставляли груди. Такий настрій порадував. Трохи ж не вистачило терпіння – є таке поняття в хокеї. Не витримали, допустились помилок, тому результат, як кажуть, «на обличчя ».

Гра в більшості? Команда Угорщини не новачки й вони вміють захищатись. Цим усе сказано.

Очевидно, що угорці краще підготувались, склад у них теж сильніший. У минулому році грали в еліті. Зараз спілкувався з хлопцями – нам просто не можна втрачати концентрацію. Ми бачимо, що можна грати з такими суперниками, як Угорщина, Казахстан. Просто необхідно зберігати концентрацію протягом усіх трьох періодів. Ми сьогодні грали добре, але не змогли дотерпіти до кінця.

Ми готувались до непростої гри – нічого нового я не побачив і не дізнався. Ми очікували на активну гру від суперника і просилили хлопців зіграти уважно.

 

Головний тренер збірної Угорщини Рік Черномаз: 

- Наші гравці дуже хвилювались. Особливо складними були перші хвилини гри. Це велика подія для нас, тому ми знаходились у стресовій ситуації.

Нашій команді було непросто, коли Україна закинула першу шайбу. Це вибило нас з рівноваги. Нам потрібно було підняти бойових дух. Урешті-решт, ми зібрались і зуміли відігратись.

Останній період був неймовірно складним. Ми дуже хвилювались, граючи в чужій зоні. Але я пишаюсь своїми хлопцями, які змогли переломити хід зустрічі.

Головні суперники у боротьбі за вихід в еліту? Вражає команда Казахстану – дуже сильний супротивник. А в інших матчах – подивимось. Як будуть розвиватись події.

 

 

Календар матчів збірної України на чемпіонаті світу. Прямі трансляції на "Першому" каналі:
22.04, 13.30 Україна - Хорватія
23.04, 20.30 Польща - Україна
25.04, 20.30 Україна - Австрія
26.03, 20.30 Казахстан - Україна
28.04, 20.30 Корея - Україна

 

Результати ігор 22 квітня

Корея - Польща - 4:2

 

Австрія - Казахстан - 2:3

 

Автор: Альона Душенко Джерело фото: iihf.com Джерело відео: IIHF Worlds 2017
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх