З квітня безробітні кременчужани отримуватимуть більше

3.04.2017, 14:32 Переглядів: 4 334

...аж на 120 гривень

Починаючи з 1 квітня мінімальний розмір допомоги з безробіття для застрахованих осіб підвищується на 120 грн й становитиме 1280 грн. Про це повідомили в Державній службі зайнятості.

 

Така норма встановлена постановою правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття від 19 січня 2017 № 132 «Про мінімальний розмір допомоги по безробіттю» та має на меті поліпшення рівня матеріального забезпечення безробітних.

 

Зазначається, що це підвищення стосується застрахованих осіб, страховий стаж яких протягом 12 місяців, що передували реєстрації в центрі зайнятості, становив не менше шести місяців.

Такі громадяни мають право отримати допомоги з безробіття, розмір якої залежить від розміру заробітної плати за останнім місцем роботи, страхового стажу та причини звільнення, однак не може бути меншим, ніж 1280 грн.

При цьому, максимальний розмір допомоги по безробіттю не може перевищувати чотирикратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб - зараз це 6 400 грн.

 

Загальна тривалість виплати зазначеної допомоги не може перевищувати 360 календарних днів протягом двох років, а для осіб передпенсійного віку (за 2 роки до настання права на пенсію) тривалість виплати допомоги по безробіттю не може перевищувати 720 календарних днів.

Автор: Руслана Горгола Джерело фото: files.dals.media
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх