Для зовсім маленьких і зовсім дорослих: сьогодні у Кременчуці лялькові вистави

27.03.2017, 08:01 Переглядів: 2 995

Для зовсім маленьких і зовсім дорослих: сьогодні у Кременчуці лялькові вистави

Чернігівський театр ляльок розвінчує стереотип, що ляльки лише для дітей і заведе сьогодні свого «Гамлета-машину» 

Сьогодні, 27 березня, у рамках «Театральної весни» до Кременчука завітають гості з Чернігова – Чернігівський театр ляльок. Завітають геть не з пустими руками – покажуть дві абсолютно різні вистави. Такого Кременчук ще не бачив!

 

О 10.00 до малої зали МПК кличуть наймолодших кременчужан – на лялькову виставу для малюків «Вовченятко з казкової торби».

 

Для зовсім маленьких і зовсім дорослих: сьогодні у Кременчуці лялькові вистави

 

Це добра казочка про маленьке мрійливе Вовченя, яке мріє про далекі мандри і друзів. Але, не знаючи свого справжнього призначення, Вовчик потрапляє під вплив злого чорного Крука, який примушує його бути жорстоким і полювати на здобич.  От і доводиться сіренькому вирішувати: чим же поступитися задля ситості? Чи не варто навчитися безсоромно брехати і грубо виривати шматок у слабшого?

 

Вирушивши у дорогу, щоб знайти якої-небудь їжі, він познайомився з багатьма лісовими звірами. Та не усі виявлять порядність і доброту до нерозумного сіроманця. Зазнавши лиха та обману, він зрозуміє, що у житті є найважливішим і, як треба ставитися до справжніх друзів.

 

Друга ж вистава, що відбудеться в тій же малій залі МПК о 19.00, не призначена для дитячих очей – в її анонсі стоїть вікове обмеження 18+. Ви колись бачили лялькову виставу для дорослих?

 

Театр ляльок взявся за сміливий експеримент і розвінчує стереотип, що ляльки лише для дітей. Кременчуку представлять п’єсу відомого німецького драматурга Гайнера Мюллера «Гамлет-машина», перекладену відомою українською письменницею Наталкою Сняданко.

 

 

- Це вистава-попередження. Попередження про небезпеку поглинання масою індивідуальності, спектакль про час катастрофи, руїни. Вистава нелінійна. Тут багато колізій, не можна звести все до якогось зверхзавдання, зверхідеї; багато алюзій, багато ілюзій. З іншого боку, кожне руйнування - спроба відродження. Але не можна знищувати культуру, змінювати її без кінця. В якийсь момент потрібно зупинитися. П'єса «Гамлет-машина» – ще й попередження людству про те, що в тому, що світ такий, винні не окремі люди – винні всі, – каже режисер вистави Віталій Гольцов.

 

Гайнер Мюллер (1929-1995) – видатний німецький драматург-постмодерніст, театральний режисер, поет, есеїст, перекладач. Автор майже сорока п'єс. Художній керівник театру «Берлінер ансамбль». Любитель хаосу, твердять очевидці, він не любить плоских сюжетів. У своїй творчості брався за власне трактування античних героїв і визначних авторів, як-то Шекспір. Щоправда, Гамлет Мюллера - абсолютна протилежність Гамлета британського.

П'єса «Гамлет-машина», написана в 1977 році, була заборонена для показу в Німеччині (НДР), де вона була створена.

 

Розклад усіх майбутных вистав «Театральної весни» тут.

Автор: Руслана Горгола Джерело фото: 0462.ua Відео: Skill Lee Джерело відео: youtube.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Останні відео:


Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх