На Полтавщині збільшать посівні площі кукурудзи, ріпаку, сої та кормових культур

2.03.2017, 17:27 Переглядів: 1 547

Завдяки ранньому потеплінню, наприкінці лютого аграрії області почали вносити добрива в ґрунт.

 

На Полтавщині збільшать посівні площі кукурудзи, ріпаку, сої та кормових культур

 

Роботи розпочалися в десятьох областях України. Серед них і Полтавська область, де підживили перші 790 га озимих культур на зерно в Оржицькому, Пирятинському та Кременчуцькому районі. Зараз триває підготовка насіння ярих зернових та зернобобових до посівних кондицій.

 

— За таких сприятливих умов, у другій половині березня ми зможемо почати посівну кампанію, — повідомив заступник голови Полтавської ОДА Роман Товстий.


Нинішній стан посівів озимих культур він назвав задовільним. Рослини мають високий рівень життєздатності — 98-100%.
В області провели навчання агрономічних служб та головних агрономів сільськогосподарських підприємств, щоб весняно-польові роботи пройшли на найвищому рівні.


— Ми дослідили ринок, з’ясували, які культури користуються найбільшим попитом. На основі цього сформували структуру посівних площ. Перевагу надаватимемо кукурудзі на зерно, сої та соняшнику, — розповів Роман Товстий.


Якість зернових контролює «Державний центр сертифікації і експертизи сільськогосподарської продукції». В області працює три лабораторії Центру (у Полтаві, Глобиному та Лубнах).

 

На Полтавщині збільшать посівні площі кукурудзи, ріпаку, сої та кормових культур


Цього року структура посівних площ не зазнала кардинальних змін. Зернові займатимуть 945,1 тис. га. Це на 11,7 тис. га більше минулого року. Площі під кукурудзою на зерно розширяться до 567,7 тис. га (на 25,9 тис. га більше ніж минулого року). Також зростуть площі під ріпак на 6 тис. га, сою — на 2,5 тис. га. та кормові культури — до 18,6 тис. га.


А от площа технічних культур стане меншою на 17,7 тис. га. Це відбудеться за рахунок зменшення посівів цукрових буряків на 2,2 тис. га і соняшнику — на 20,4 тис. га.

 

 

 

Прес-служба Полтавської ОДА

Автор: прес-служба
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Твоя влада:

Проект «Твоя влада» - офіційна сторінка Полтавської обласної держадміністрації

«ТВОЯ ВЛАДА». ПРО ПРОЕКТ

Комунікаційні майданчики розвиваються з неймовірною швидкістю. Обласна влада повинна користуватися ними для ефективного зв’язку з мешканцями Полтавщини.

Відкритість — є одним із головних пріоритетів Полтавської ОДА. Наша структура працює над цим, щоб якомога ефективніша налаштовувати зв’язок з усіма жителями нашої області.

Прес-служба Полтавської ОДА намагається по максимуму використовувати наявні наразі майданчики для комунікації: газети, телебачення, живе спілкування з людьми. Але вже очевидно, що велику частину інформаційного поля зараз займає саме онлайн.

На початковому етапі ми налагодили комунікацію через соціальні мережі: почали інформувати користувачів «Facebook» та «Twitter» про нашу діяльність та робити все можливе, щоб спілкування було діалогом, а не монологом.

Наступний крок — це більш ефективне інформування полтавців про нашу діяльність через інтернет-видання. Полтавська ОДА активно співпрацює з цим видом медіа. Зараз ми відкриваємо проект «Твоя влада», щоб мати можливість показати роботу обласної влади, провести читача коридорами ОДА, познайомити з її працівниками.

Ми готові до діалогу з кожним. Готові до діалогу з Тобою. Тому що ми — Твоя влада.

Прес-служба Полтавської ОДА

Читайте також:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх