«Українські отамани» не змагатимуться у WSB через фінансові проблеми

11.12.2016, 13:49 Переглядів: 2 952

«Українські отамани» не змагатимуться у WSB через фінансові проблеми

Результати офіційної церемонії жеребкування VII сезону Всесвітньої серії боксу

«Українські отамани» не замагатимуться у WSB через фінансові проблеми. Про це 1 грудня на свєму сайті повідомила Федерація боксу України.

 

Як повідомляє ФБУ, 30 листопада, в центральному офісі Міжнародної боксерської Асоціації (AIBA), що в Швейцарській Лозанні, відбулась офіційна церемонія жеребкування нового сезону найбільш популярних командних боксерських змагань – Всесвітньої серії боксу. Жеребкування VII сезону WSB в черговий раз проходило за зміненим форматом, в рамках якого команди-учасниці турніру були розділені по трьом континентальним групам: Америка, Європа/Африка та Азія.

 

Відповідно до регламенту змагань VII сезону WSB, до наступної стадії (плей-офф) вийдуть по дві найкращі команди з кожної групи. Два заключні учасники чвертьфіналів визначаться за додатковими показниками набраними на груповій стадії серед команд, які посядуть треті місця. Щодо матчевих зустрічей у підгрупах, то турнір пройде за звичним принципом: три домашні та три виїзні зустрічі для кожної з команд з лютого по травень 2017 року. Плей-офф цьогорічного розіграшу розпочнеться у травні і сезон планується завершити командним фіналом, який пройде в червні наступного року.

 

 

Щодо безпосередньої участі «Українських отаманів», то у новому сезоні Всесвітньої серії боксу ми не побачимо український клуб в офіційному календарі змагань. Головною причиною стала фінансова заборгованість команди перед боксерами, працівниками, підрядниками клубу, та AIBA за п’ятий сезон Всесвітньої серії боксу. Про це розповів генеральний директор клубу «Українські отамани» Дмитро Гайструк.

 

«Нажаль, але «Українські отамани» не приймуть участь у сьомому сезоні Всесвітньої серії боксу. Ми довгий час вели переговори з міжнародною боксерською асоціацією та керівництвом WSB. Однак, в підсумку було прийнято рішення про призупинення виступів клубу до прийняття схеми та надання гарантій покриття боргів про які говорили і боксери, і тренери, і менеджмент клубу ще з весни 2015р. Нагадаю, що внаслідок невиконання своїх зобов’язань зі сторони інвестора клубу, а саме Першого віце-президента ФБУ Палиці Ігоря Петровича, команда «Українські отамани» залишився у надзвичайно складному становищі по закінченню п’ятого сезону Всесвітньої серії. З того часу усі ми намагались донести до співвласника клубу, як це важливо для розвитку клубу та розвитку боксу в Україні загалом хоча б поступово розраховуватись за виконану роботу з усіма. Незважаючи на обіцянки зі сторони співвласника, ситуація не змінилась по сьогоднішній день і ніхто не отримав навіть частини зароблених коштів. Під час Чемпіонату України у Харкові пройшло відкрите засідання Виконкому ФБУ, на яке ми також запрошували і Ігоря Петровича, для обговорення та вирішення питання відносно заборгованості. Нажаль, знову ж таки, відповіді ми так і не отримали.

Незважаючи на відсутність «Отаманів» у складі команд регулярного сезону Всесвітньої серії боксу, Президент ФБУ Володимир Продивус робить все для того, щоб Україна не залишилась без виступів своєї улюбленої команди. AIBA та WSB, розуміючи що клуб «Українські отамани» є одним з найкращих у світі за багатьма важливими показниками, дали попередню згоду підтримати проведення контрольних матчевих зустрічей у 2017-му році за участю нашої команди.  

Що стосується українських боксерів, то ми маємо дозволити їм представляти інші клуби серії WSB через драфт, який відбудеться 21-го грудня поточного року. Боксери WSB завоювали більшість золотих нагород на Олімпійських іграх у Ріо і наші бійці мають отримати право змагатись з найсильнішими боксерами планети. Зараз будемо займатися реєстрацією українських боксерів, погоджуючи дії з головним тренером збірної».

 

Щодо безпосередньої церемонії жеребкування нового сезону Всесвітньої серії боксу, то у VII сезоні WSB ми побачимо групи у наступному складі:

АМЕРИКА:

«Argentina Condors» (Аргентина)

«Cuba Domadores» (Куба)

«Mexico Gerreros» (Мексика)

«Venezuela Casiques» (Венесуела)

 

ЄВРОПА/АФРИКА:

«Morocco Atlas Lions» (Марокко)

«Italia Thunder» (Італія)

«France Boxing Team» (Франція)

«British Lionhearts» (Англія)

 

АЗІЯ:

«Russian Boxing Team» (Росія)

«China Dragons» (Китай)

«Kazakhstan Astana Arlans» (Казахстан)

«Uzbek Tigers» (Узбекистан)

 

Також варто відмітити, що у новому сезоні WSB до участі в змаганнях допущені професійні боксери.  Перші матчі сезону пройдуть в лютому 2017 року. 

Автор: Руслана Горгола Джерело фото: espreso.tv
Теги: бокс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх