Кременчуцький боксер, який в АТО виніс на собі офіцера, розказав про бій

22.10.2016, 12:21 Переглядів: 5 741

Про чергові успіхи розповіли спортсмени спортивного клубу єдиноборств “Легіон”

Спортсмени кременчуцького клубу “Легіон” розповіли про чергові успіхи на всеукраїнському та міжнародному рівні.

 

Дзюдоїстка Єлизавета Каланіна стала золотою призеркою на Чемпіонаті Європи European Judo Open Tallinn 2016, який проходив 10-11 вересня у Таллінні та є етапом Кубка світу. Під керівництвом тренера Василя Волошина наприкінці вересня Ліза виборола І місце на Чемпіонаті України серед молоді.

 

- У дорослому дзюдо це перше золото, до цього було лише срібло, - поділилася Єлизавета Каланіна. - Найважче було у фіналі. Мабуть, важче налаштуватися на бій. А ось бої у Чемпіонаті України пройшли з легкістю.

 

- Достатній результат дає очки у світовому рейтингу, які впливатимуть на жеребкування. Зараз вже розпочали підготовку до Олімпійських ігор. У цьому році у нас попереду Кубок в Абу-Дабі, чемпіонат Європи в Ізраїлі, Кубок в Японії та чемпіонат України, - додав тренер Василь Волошин.

 

З 6 по 11 вересня в Маріуполі проходив Кубок України з боксу серед дорослих боксерів. Кременчуцькі боксери здобули «золото» та «срібло». А на початку жовтня Віталій Покуляк виборов «золото» чемпіонату України.

 

 

- У Кубку України не вистачило досвіду, щоб перемогти суперника. А вже на чемпіонаті з легкістю пройшов суперників, - зазначив Віталій Покуляк.

 

- На змаганнях достатньо сильних суперників. У півфіналі бій видався важчим ніж у фіналі, адже півфінальні поєдинки завжди важчі. У фіналі зустрівся з Пінчуком, з яким раніше вже зустрічався і перемагав. З правильною підготовкою та налаштуванням від тренера я зробив свою роботу, - додав Артем Усик.

 

Зазначимо, що Артем Усик у 2013 році в лавах Національної гвардії виконував службові обов'язки у зоні антитерористичної операції. Під час мінометного обстрілу Артем виніс з лінії вогню двох товаришів по службі.

 

 

- На війні не страшно тільки дурням. Але коли починаються бойові дії, то страх притупляється адреналіном. Було чимало важких ситуацій. Наша частина кілька днів перебувала в оточенні під обстрілами ворожих «Градів». Ми тримали місто, стояли на позиціях. Раптово почався артилерійський обстріл. Спрацювала ворожа розвідка. Обстріл з мінометів за нашими координатами був точний. Один зі снарядів вибухнув в п'яти - семи метрах від нас. Багато хлопців дуже сильно постраждали - отримали серйозні поранення. Стільки крові ніколи в своєму житті не бачив.

 

А я залишився цілий і неушкоджений. Відразу став надавати пораненим першу медичну допомогу, виносити побратимів з лінії вогню. Чисто автоматично все робив.

 

Завдяки своєчасній медичній допомозі одному з офіцерів, якого я виніс на своїх плечах, вдалося уникнути ампутації ноги, - розповів Артем Усик журналістам після повернення із зони АТО.

 

Автор: Альона Душенко Джерело фото: Кременчуцька міська рада Джерело відео: 1+1
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх