Екстремальний концерт у Кременчуці

10.04.2016, 20:38 Переглядів: 4 528

На площі Незалежності для кременчужан сьогодні грав символ Майдану та Революції Гідності - Piano Extremist

10 квітня у Кременчуці відбувся екстремальний вуличний концерт відомого музиканта і композитора, котрий ховається за балаклавою та псевдонімом Piano Extremist.

 

Piano Extremist - музичний проект людини, яка брала активну участь в Українській Революції Гідності. Це хлопець на ім'я Богдан, який, під час Революції Гідності грав твори Яна Тірсена перед будівлею КМДА. Він прославився, коли вперше зіграв на Хрещатику твір Ludovico Einaudi – Nuvole bianche у балаклаві та бронежилеті, ставши музичним символом Майдану.

 

Сам музикант, який ніколи не знімає свою балаклаву під час гри, після Революції Гідності брав участь в АТО у складі батальйону «Дніпро-1», восени 2014 року піаніст почав давати концерти в зоні АТО для мирних жителів і військових. Минулого разу він приїздив до Кременчука позаминулої весни 31 березня 2014 року.

 


 

Чимало містян зібралося на площі Незалежності у назначений час, аби насолодитися сучасною неокласичною музикою, але дорогою бусик Богдана зламався, тому прибув Extremist на евакуаторі і з півгодинною затримкою.

 

Чоловік уже традиційно виконував свої у балаклаві. Протягом двох років він дав понад 150 концертів. Зараз вирушив у експрес-тур українськими містами, який назвав «Палітра». Його девіз: У кожного своя зброя – дій!

 

«Чому така назва, – пояснює Богдан на своїй сторінці у Facebook, – бо треба більше фарб у всьому, щоб світ ставав яскравим».

Вуличний концерт був благодійним. Музикант збирав кошти на дорогу в зону АТО, щоб підтримати бойовий дух побратимів та на ремонт бусика, що підвів його дорогою до Кременчука.

 

Композиції вражали до глибини душі. Цього разу Богдан виконав 5 композицій.

 

Звучали твори з першого альбому «Захист вільних сердець»: «У кожного своя війна», «Іловайськ присвячення Тарасу Бурту», «Прогулянка з тим, кого вже немає», а також нові – «Душа героя» та «Зима». Лунала також композиція, з якої все розпочиналося, ту, що вперше зіграв на Майдані, під час Революції Гідності.

 

Про історію написання кожної він розповідав окремо.

 

«Іловайськ», наприклад, присвячений Богдановому другу, якого звали Тарас. Він загинув у серпні 2014 року під Іловайськом.

- «Прогулянка з тим, кого вже немає» присвячується всім людям, які втратили когось у цій війні. Ця композиція – це оповідь про прогулянку на самоті людини, яка згадує того, кого вже немає і спогади її настільки яскраві, що на мить їй здається, ніби близька людина поряд…

 

«Душа героя» - твір, що увійде до другого альбому. Про нього автор нічого не розповів, запропонувавши глядачам, слухаючи його, уявити щось своє.

Останньою композицією, яка звучала на площі була «Зима».

 

- Це нова композиція і, насправді, вона найкраща, - пояснив Богдан. - Я її граю, і ще не натішився нею. Я над нею ще працюю, і буде в ній ще й струнна партія…Така цікава в неї історія створення – це перший твір не присвячений ні війні, ні Майдану. Він був написаний у пошуках себе. Закінчував писати «Зиму» в АТО, на війні там. В Бутівці грав і було дуже зимно, десь -15, пальці дуже мерзли. Все це відбувалось під обстрілами, розфігачили так, що там просто вітер гуляв і коли я почав грати цей твір, то ще не знав, чим він закінчиться. Але там така атмосфера була, що під час виконання я вже зрозумів, що буде далі. Такі моменти дуже рідко бувають.
 
Композиція «Зима» – це не пора року, а скоріше період життя людини, що нагадує про ту холодну й морозну пору, – зазначив він.

- Сподіваюсь, що моя музика говорить більше, ніж слова, – додав він.

 

Після невеликого, але дуже емоційного виступу, Богдан, разом з батьками Ігоря Сердюка, якого музикант знав особисто, та іншими кременчужанами пішли вшанувати хвилиною мовчання загиблих до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні. 

Автор: Руслана Горгола Фото: Ростислав Богданов
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх