Кременчук очима словацького консультанта з прав людини

17.12.2015, 08:45 Переглядів: 2 144

Кременчук очима словацького консультанта з прав людини

Зуза Фіалова поділилася враженнями у блозі PDCS

Зуза Фіалова зі Словаччини написала в блозі PDCS про свої враження після відвідин Херсона та Кременчука.

 

Зуза Фіалова - незалежний експерт з питань моніторингу дотримання прав людини та просвітницької діяльності (Словаччина). На сьогодні є експертом в декількох словацьких державних установах, НУО та Національному центрі з прав людини в Братиславі.

 

Барвисте місто на Дніпрі

 

Війна ділить і об'єднує. Кременчук - чудове "маленьке місто" (завбільшки з Кошице (ред. друге за розміром місто Словаччини) на Дніпрі, в центрі України.

 

Ви знайдете тут цілий ряд національностей та релігій, бо тут відображений орнамент зразків з усієї Східної Європи. На вулиці поспілкувалися з росіянами, українцями, бачили татарських жінок в хіджабі, єврейську бабусю в перуці. Відпочивали в прекрасному парку. Увечері відбувся багатонаціональний фестиваль, перший у своєму роді в Україні. На сцені виступали місцеві українці, татари, цигани (тут їх так офіційно називають), євреї, вірмени, росіяни, мусульмани та представники різних конфесій християнства, іудаїзму. Міський Палац культури звучав поперемінно українською, російською, вірменською і навіть місцевий варіант ромської. Аматорські групи і артисти "наважилися" представити повній залі глядачів танці, співи, навіть плакати. Безліч дітей майже усіх кольорів шкіри і волосся виконували свої патріотичні пісні про Україну.

 

Можливо, комусь це здається перебільшенням, але в країні, де почалася війна під приводом захисту права меншин, це звучить зовсім інакше. Коли ми запитали організаторок, як їм вдалося зібрати таке розмаїття на одному етапі, вони розсміялися: .. "Спочатку ми переглянули, які меншини є зареєстрованими у місті. Тоді почали їм телефонувати.Було досить того, що перший погодився і інші додалися, тобто, їм цього не вистачає". Дві години веселощів і спільне чаювання. Вибух гарного настрою без питань і сумнівів.

 

Блог Зузи Фіалової (словацькою) читайте на сайті PDCS.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх