Заява "Кременчукводоканалу" щодо конфлікту з "Полтаваобленерго"

6.11.2015, 14:13 Переглядів: 2 523 Р

ПАТ «Полтаваобленерго» через борги відключає об’єкти КП «Кременчукводоканал» − такі заголовки час від часу з’являються у світлинах інтернет та друкованих видань. Спираючись на заборгованість з боку водоканалу енергопостачальна організація тим самим замилює очі жителям міста Кременчука, замовчуючи про борги зі свого боку за отримані послуги з холодного водопостачання. А також свідомо нарощує борги перед КП «Кременчукводоканал», знущаючись не тільки над водопостачальним підприємством, але і над містом взагалі. Доказом цього є незаперечні факти, які свідчать про незаконні дії з боку енергопостачальної організації.

Станом на 1 листопада 2015 року КП «Кременчукводоканал» заборгувало ПАТ «Полтаваобленерго» за спожиту електроенергію 13 579 643, 25 грн. Борг енергопостачальної організації перед водоканалом за спожиті послуги з холодного водопостачання сягає 11 602 630, 28 грн.

 

Зі свого боку ПАТ «Полтаваобленерго» відмовляється сплачувати або проводити взаємозалік, а також у своїх посиланнях до людей, взагалі, замовчує цей факт. Якщо провести взаємозалік взаємних боргів, то можна побачити що заборгованість між підприємствами можна звести до мінімуму, тим самим зняти тягар непорозумінь та уникнути навіть думки про конфліктні ситуації.

 

Також, доказом неправомірних дій енергопостачальників є те, що у зв’язку з невідповідністю тарифів, що спричиняє постійне зростання вартості електроенергії, в травні 2015 року державою була виділена субвенція в розмірі 8,1 млн. грн.. для відшкодування різниці в тарифах. КП «Кременчукводоканал» запропонувало ПАТ «Полтаваобленерго» провести зарахування цих коштів для погашення боргу за спожиту електричну енергію, але у відповідь водоканал отримав відмову.

Слід відмітити, що борг населення перед КП «Кременчукводоканал» складає близько 12 млн.грн., такі обставини впливають на розрахунки з енергопостачальними організаціями і не дають можливості підприємству витрачати ці кошти на планові перекладання мереж та зменшити кількість аварій, для того, щоб не завдавати незручностей споживачам.

 

Що ж стосується послуг з подачі технічної води на ТЕЦ, які надає КП «Кременчукводоканал», кошти за використані послуги, які б могли значно скоротити борг водоканалу, не сплачуються, а перераховують на штрафні санкції, які не відносяться до даної послуги.

 

На жаль, кожна пропозиція КП «Кременчукводоканал» сісти за стіл переговорів і знайти компроміс з ПАТ «Полтаваобленерго», закінчується вирішенням проблемних питань у судовому порядку, через відсутність порозуміння зі сторони енергопостачальної організації.

 

Взагалі, складається цікава картина інсинуація та цькування жителів міста проти водопостачальної організації. Адже відмова від взаємозаліку, не виконання договірних відносин, а також не повне інформування громадськості зі сторони ПАТ «Полтаваобленерго» призводить до відключень об’єктів водоканалу, і як наслідок люди не отримують послуги за які сплачують. Такі жорстокі та свідомі дії енергопостачальників, через які страждають кременчужани, спричиняють соціальну напругу в місті. Тим паче водоканал зі свого боку має повне право у свою чергу відключати ПАТ «Полтаваобленерго» від водопостачання, але такі заходи навіть не розглядаються, адже наслідки можуть бути непередбачуваними. Незважаючи на те, що КП «Кременчукводоканал» працює на умовах недостатнього фінансування та неповного робочого тижня, підприємство сумлінно виконує свої зобов’язання перед споживачами, надаючи вчасно та в повному обсязі якісні послуги з водопостачання та водовідведення.

 

Отже, постає питання: чому керівництво ПАТ «Полтаваобленерго» відстоює таку жорстоку позицію та веде боротьбу з кременчужанами, замість того, щоб сприяти налагодженню та врегулюванню конфлікту? Невже набивання карманів важливіші за інтереси споживачів?

 

Адміністрація КП «Кременчукводоканал» в черговий раз звертається вже через засоби масової інформації до керівництва ПАТ «Полтаваобленерго», провести взаємозалік на погашення заборгованості та налагодити партнерські стосунки між підприємствами, що в свою чергу призведе до комфортного користування послугами споживачами.

 

Пресслужба КП "Кременчукводоканал"

 

На правах реклами

Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх