"Шахтар" розгромив "Фенербахче" і вийшов у плей-офф Ліги чемпіонів

6.08.2015, 11:26 Переглядів: 2 235

"Шахтар" розгромив "Фенербахче" і вийшов у плей-офф Ліги чемпіонів

"Гірники" продовжують боротьбу за груповий етап

 

Команда Мірчі Луческу обіграла турецький "Фенербахче" у матчі-відповіді 3-го кваліфай-раунду Ліги чемпіонів.

 

Перший матч у Стамбулі завершився з рахунком 0:0, а у Львові "гірники" порадували вболівальників, розгромивши суперника - 3:0.

 

Гладкий "підірвав" львівську арену на 25-й хвилині, коли вискочив на простріл низом Срни. Демірель капітулював.

 

У другому таймі "гірники" віддали ініціативу супернику. На 61-й хвилині керманича турецького клубу Вітора Перейру вигнали на трибуни після інциденту із скандальним Фредом, який вийшов зі старту. Бразилець у боротьбі за м'яч завалився за кромку поля. А Перейра потягнув його за руку, щоб той вставав. Німецький арбітр Фелікс Цваєр втамував нерви португальця.

 

А кілька хвилин потому Марлос втік від захисту, і лише Демірель зупинив бразильця, кинувшись йому в ноги. Цваєр без вагань вказав на "точку". 11-метровий впевнено реалізував Срна.

 

Розгромним рахунок зробив Тейшейра. Тайсон передачею "запустив" швидкісного Алекса, який засмутив Деміреля.

 

"Шахтар" розгромив "Фенербахче" і вийшов у плей-офф Ліги чемпіонів

 

«Шахтар» (Донецьк, Україна) – «Фенербахче» (Стамбул, Туреччина) – 3:0 (1:0)

 

Голи: 1:0 Гладкий (25), 2:0 Срна (65, з пен.), 3:0 Тейшейра (68)

 

«Шахтар»: Пятов, Срна (к), Ордець (Кучер, 83), Ракицький, Шевчук, Степаненко, Фред, Марлос (Коваленко, 87), Тейшейра, Тайсон, Гладкий (Едуардо, 82)

Запасні: Каніболоцький, Малишев, Дентіньо, Бернард

Головний тренер: Мірча Луческу

 

«Фенербахче»: Волкан Демірел (к), Шенера Езбайракли (Мехмет Топал, 88), К'єр, Бруну Алвеш, Джанер Еркін, Мейрелеш (Алпер Потук, 78), Соуза, Нані (Стох, 88), Соу, Дієго, Фернандао

Запасні: Фабіано, Калдирим, Ба, Уйгар Зейбек

Головний тренер: Вітор Перейра

 

Попередження: Шевчук (19), Езбайракли (27), Волкан Демірел (64), К'єр (84)

Видалення: К'єр (90+3, друге попередження)

 

Арбітр: Фелікс Цваєр (Німеччина)

 

Головний тренер та футболісти донецької команди - про перемогу над «Фенербахче»

 

"Шахтар" розгромив "Фенербахче" і вийшов у плей-офф Ліги чемпіонів

 

Луческу пояснив, чому випустив у битві з "Фенербахче" скандального Фреда.

 

"Фред? Перед грою я вивчив всі регламенти на всіх мовах, які знаю. До 25 числа він має право подати апеляцію, жодного офіційного паперу щодо нього не було", - сказав Луческу в ефірі каналу "Футбол1".

 

 

Дарійо Срна, капітан «Шахтаря»:

 

- Ми атакували практично весь перший матч і в Стамбулі, і сьогодні. Хотіли вирішити результат зустрічі ще в першому таймі. Розуміли, що потрібно бути акуратними, тому, забивши перший м'яч, стали чекати. Знали, що суперник буде нападати, а у нас є швидкі футболісти, які вміють контратакувати. Так і вийшло. Ми дуже добре вивчили «Фенербахче»: у них багато рослих футболістів, тому сенсу віддавати верхові передачі не було. Ось і домовилися, що Саша буде бігти на ближню, - і добре ж вийшло! Якщо «Шахтар» рухається, як потрібно, то це дуже сильна команда.

 

Алекс Тейшейра, півзахисник «Шахтаря»:

 

- Між першим матчем з «Фенербахче» і сьогоднішнім є різниця: тоді ми грали добре тільки першу половину, сьогодні ж відмінно себе проявляли протягом усього поєдинку. Виходили на поле, налаштовані виключно на перемогу. Нам вдалося забити м'яч ще в першому таймі, після чого Містер попросив діяти обережніше, на контратаках. І потім ми змогли ще двічі розписатися у воротах «Фенербахче». Говорячи про пенальті, до гри Містер завжди обговорює з нами, хто буде бити одинадцятиметровий. Сьогодні вибір припав на Дарійо: він капітан! Я ж хочу подякувати всім уболівальникам і привітати з перемогою! Сподіваюся, в кожному матчі нас будуть підтримувати саме так.

 

Андрій Пятов, воротар «Шахтаря»:

 

- Ми сьогодні довели, що у футбол грають не зірки, а команда. Я намагався виконувати все, про що домовлялися з тренером. Але собою не дуже задоволений - потрібно краще грати ногами і підкоригувати введення м'яча. Зараз воротар не тільки ловить і відбиває, необхідно ще й починати атаки... В цілому по грі скажу так: ми і в Стамбулі здорово виглядали, але це був перший матч - присутнє хвилювання. Ми добре провели там перший тайм, а сьогодні вся гра пройшла на рівних. Я задоволений підтримкою! Ми подарували людям свято, а вони за нас вболівали і гнали вперед. Велике їм спасибі! Сподіваюся, що в наступних матчах підтримка буде не меншою.

 

Тайсон, півзахисник «Шахтаря»:

 

- Обидва матчі з «Фенербахче» були дуже складними. Сьогодні ми створили хороший момент і зуміли забити перший м'яч! А в другому таймі трохи відійшли назад і грали на контратаках. Завдяки Марлосу ми заробили пенальті, забили вдруге, відчували себе ще впевненіше. Ми відмінно попрацювали і добилися найкращого результату! До слова, будь-яка команда, яка програє, часто втрачає голову. Але гравці «Фенербахче» вели себе досить добре: нас не били по ногах, все було відмінно. Зараз потрібно відпочити і продовжувати тренуватися, бо вже в неділю у нас важливий матч чемпіонату.

 

На післяматчевій прес-конференції наставник «Фенербахче» Вітор Перейра поділився своєю думкою про гру та відповів на запитання представників ЗМІ.

 

"Шахтар" розгромив "Фенербахче" і вийшов у плей-офф Ліги чемпіонів

 

- Як я і говорив до цього, я вірю в свою команду. У нас є мотивація, і ми обов'язково порадуємо своїх уболівальників.

 

- Як ви оцінюєте той факт, що у складі «Шахтаря» на поле вийшов Фред?

- Мені нічого додати до того, що я говорив напередодні: я треную, моя справа працювати з футболістами моєї команди! Я не уповноважений робити якісь заяви і стежити за тим, кого поставили в склад наші суперникі. Це компетенція юристів «Фенербахче».

 

- Як ви прокоментуєте своє видалення з тренерського містка?

- Я знаю, що є дуже емоційним тренером. Я завжди в грі, пропускаю її через себе. Але я думаю, що не заслужив червоної картки, я нічого не зробив. Рішення про видалення приймав четвертий арбітр, який перебував найближче до епізоду. На жаль для мене, це суддівське рішення я змушений був прийняти.

 

- Як би ви загалом оцінили суддівство в цьому матчі?

- Давайте говорити про сам матч! Якщо ми зациклилися на суддівських рішеннях, то ні до чого не прийдемо. Не вірю, що моє видалення стало ключовим моментом у цій грі для нашої команди. Чесно зізнатися, я не бачив другого гола в наші ворота. Але я не думаю, що цей гол позначився на командному дусі.

 

- У другому таймі вирішальними могли стати перші 15 хвилин, але ваша команда не змогла реалізувати моменти і в підсумку програла матч. Як ви збираєтеся вирішувати цю проблему?

- Треба розуміти, що донецький «Шахтар» - дуже сильна команда: зіграний склад, тренер Мірча Луческу працює з командою вже багато років. Вважаю, що футболісти «Шахтаря» можуть грати навіть із закритими очима. А «Фенербахче» являє собою зовсім новий колектив, і ми тренуємося всього три тижні. Тим не менше ми повільно, але впевнено йдемо далі, багато працюємо. Я відчуваю, що станемо сильнішими. «Шахтар» сьогодні використовував усі свої гольові моменти, а мої гравці, навпаки, не змогли забити. Але все одно цей матч для нас був відмінним матеріалом для роздумів. Можливо, другий гол змінив рівновагу в грі. «Фенербахче» діяв сміливо, провели гідний матч. Перший тайм пройшов для нас задовільно, якщо не вважати пропущений м'яч. Сьогодні ми набули великого досвіду. Проаналізуємо, виправимо помилки. Щиро обіцяю, що найближчим часом «Фенербахче» зможе виграти чемпіонський титул. Ось тільки з Ліги чемпіонів ми, на жаль, вибули. Моя команда обов'язково виправдає очікування наших уболівальників, ми просимо вибачення, що сьогодні підвели їх. Упевнений, якби зустрічі з «Шахтарем» відбулися на пару тижнів пізніше, то ми б показали зовсім інший результат.

 

Суперника в битві за груповий етап "Шахтар" дізнається 7 серпня під час жеребкування, що розпочнеться о 13:00 за Києвом.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх