У Кременчуці відбулася панахида за героями Небесної сотні

19.02.2015, 12:28 Переглядів: 2 794

У Кременчуці відбулася панахида за героями Небесної сотні

Близько півсотні кременчужан вшанували пам'ять загиблих під час Революції Гідності

18 лютого, в день, коли минулого року на Майдані загинув кременчужанин Ігор Сердюк, за ініціативи ВО "Свобода" пройшов мітинг-­панахида за загиблими Героями Небесної сотні. Кременчужани зібралися біля пам'ятника жертвам сталінських репресій, щоб вшанувати пам'ять загиблих під час Революції Гідності.

Віче­-реквієм розпочався із молитви. Священнослужитель Свято-­Миколаївського собору протоієрей Михаїл відправив молебень за упокій душ, загиблих Героїв Небесної сотні.

 

Свободівець Сергій Галата відзначив, що вважає 18 лютого 2014 року початком російсько-­української війни, тому що під час розстрілів на майдані в Києві були причетні спецслужби Росії.

 

"Побратим Ігор Сердюк, який загинув на перехресті вул. Інститутської та Кріпосного провулку за кілька метрів від мене, один з перших загиблих у цій війні. До сьогоднішнього дня вбивці не покарані, і війна на сході триває. Чергові Мінські перемовини - зрада національних інтересів", ­ - зазначив С.Галата.

 

Депутат Автозаводської ради Олег Савченко розповів, як вони 18 лютого 2014 року їхали до Києва: "Бориспільська траса була перекрита, і нам довелося їхати по розбитій дорозі через м. Рогозне. У Києві в цей час вже горів будинок Профспілок, багато людей втекло... Близько 5­-6 ранку сил вже майже не залишалося, але завдяки киянам та підмозі з інших міст нам вдалося вистояти".

Кременчужани під час панахиди запалили свічки та пом'янули хвилиною мовчання загиблих під час революції та проведення АТО.

Автор: Альона Душенко
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх