Скелелази з КрНУ виграли у командному заліку

2.04.2014, 14:38 Переглядів: 1 818

Скелелази з КрНУ виграли у командному заліку

Нашому місту довірили приймати чемпіонат України серед студентів. Спонсором змагань виступив Всеукраїнський благодійний фонд «Джерело Дніпра»

29-30 березня спорткомплекс стадіону «Політехнік» приймав студентські команди скелелазів. Чемпіонат України серед студентів на призи Почесного Президента Всеукраїнського благодійного фонду «Джерело Дніпра» зібрав 97 учасників із 17 вищих навчальних закладів нашої держави.

 

Відкриваючи змагання, Михайло Загірняк, ректор Кременчуцького національного університету ім. М.Остроградського, привітав спортсменів та побажав їм успіхів. Пан Загірняк сам захоплюється альпінізмом - нещодавно повернувся з гірської експедиції. Він не приховував свого задоволення тим, що змагання високого рівня проходять на базі спорткомплексу КрНУ. 

 

- Звертаю увагу: це не просто відкритий чемпіонат Полтавщини, що ми проводили раніше за сприяння фонду «Джерело Дніпра», а офіційні Всеукраїнські змагання серед студентів під егідою Міністерства молоді та спорту та Федерації скелелазіння України, - підкреслив він. - Це вже захід не регіонального, а загальнонаціонального масштабу. І те, що нам довірили його проводити, певним чином відбиває успіхи наших кременчуцьких скелелазів. Фактично збірна нашої області – кременчужани. Ми вже маємо чемпіонів України серед молодших юнаків, також є успіхи у середній групі. Я задоволений, бо, незважаючи на складні для держави часи, життя вирує, і в мене піднявся настрій, коли я побачив тут спортсменів-скелелазів. Молодь прагне досягнень у спорті, і значить усе буде добре.

 

Спортсмени змагалися у двох видах: проходили трасу на штучному скеледромі на складність та на швидкість. Цьогоріч перемога в особистому заліку дісталася гостям: чемпіонами стали спортсмени з Харкова, Кіровограда, Дніпропетровська. А в командному заліку скелелази КрНУ посіли 1 місце у змаганні на швидкість та 3 місце – у проходженні траси на трудність.

 

- Нинішні змагання –відбірковий тур на чемпіонат Європи серед студентів, який пройде наступного року в Польщі. Можливо, до цього буде ще один всеукраїнський чемпіонат у 2015 році, але представників визначатимемо за сумою двох змагань, - зазначив головний суддя чемпіонату Микола Побережець.

 

- Ті результати, яких ви досягли, свідчать про ваші витривалість, мужність, упевненість у собі, - сказано у вітальному слові, яке адресував спортсменам Володимир Матицин, Почесний Президент Всеукраїнського благодійного фонду «Джерело Дніпра».

 

Від фонду «Джерело Дніпра» чемпіони та призери отримали альпіністське спорядження, яке, безумовно, стане в нагоді під час тренувань та походів у гори.

 

Свого часу саме завдяки фонду кременчуцькі скелелази у 2006 році отримали можливість тренуватися: ідею Михайла Загірняка, справжнього ентузіаста скелелазіння та альпінізму, підтримав меценат Володимир Матицин. Завдяки його допомозі на стадіоні «Політехнік» з‘явився  штучний скеледром, де спортсмени вдосконалюють свою майстерність, а тепер і проводяться турніри всеукраїнського рівня.

 

Фонд «Джерело Дніпра» не згорнув жодну свою соціальну програму і продовжує працювати на благо кременчужан та міста, підтримуючи спорт, мистецькі проекти, талановиту молодь, ветеранів, людей з особливими потребами.

 

Скелелази з КрНУ виграли у командному заліку

Тетяна Колкотіна (1 місце у змаганнях на швидкість):

 

- Вдруге беру участь у студентському чемпіонаті. І вдруге стала чемпіонкою зі швидкості. У Кременчуці я вже виступаю втретє (раніше брала участь у відкритих змаганнях). Мені тут дуже подобається, велика подяка організаторам та спонсорам за хороші призи.

 

Сама Таня – з Кривого Рогу, студентка Дніпропетровського національного транспортного університету. Скелелазінням займається 9 років (з 12-річного віку). Тепер дівчина мріє виграти студентський чемпіонат світу в Китаї, який відбудеться в 2016 році.

Автор: ermakova Фото: Александр Гринченко
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх