Комендант Євромайдану та Ірина Фаріон розповіли "Телеграфу", хто давав наказ бити студентів

6.12.2013, 14:01 Переглядів: 6 329

"Кременчуцький ТелеграфЪ" побував на Евромайдані та поспілкувався з учасниками

 «У них був дуже простий сценарій – послали європейців, пошлемо і студентів!»

 

 Комендант Євромайдану та Ірина Фаріон розповіли "Телеграфу", хто давав наказ бити студентів

 

Єгор Соболєв – киянин, журналіст, громадський активіст, прихильник концепції «вуличної сили» – об’єднання свідомих громадян, вільних від впливу будь-яких політичних партій. Єгор Соболєв – комендант студентського Євромайдану – того самого, на який у ніч на суботу накинувся «Беркут» і почав кийками та ногами забивати студентів.

 

«ТелеграфЪ» запитав Єгора, що сталося тієї ночі на Майдані Незалежності та навіщо влада вчинила там погром:

 

– Єгоре, що сталося на Майдані вночі?

 

– Прийшли колони «Беркута» і зробили зачистку. На майдані залишалася нічна зміна, усього кількасот людей, студенти. У нас встановлене чергування – я працюю з 9.00 до 21.00, потім приходить нічна зміна. Була домовленість із «Батьківщиною», що про всяк випадок встановлять захисну огорожу. Її не встановили, бо не чекали такої навали.

 

– Навіщо силовики вчинили такий показовий погром?

 

– Є найпростіше і найстрашніше пояснення – Янукович і Захарченко вірять, що люди – бидло, їх можна залякати. У них був дуже простий сценарій – «ми послали європейців, пошлемо і студентів!». А Захарченко (міністр МВС, ред.) навмисне вчинив такий жорстокий розгром, щоб довести Віктору Федоровичу (Януковичу, ред.), що він для нього і зірочку з неба дістане.

 

– Ти вважаєш, Президент знав про спецоперацію силовиків?

 

– Без сумніву. Ларо, в цій країні вибудована жорстка вертикаль влади, дисципліна дуже висока, це дисципліна банди, тут все вирішує той, що зверху.

 

– Що далі робитимете?

 

– На жаль, люди показали, що не готові самоорганізовуватися. Надія, що їх організують політичні партії, не виправдалась. Партії теж виявились не готовими працювати з такою масою свідомих людей. Та у цій поразці і є вихід – маємо вчитися ставати вуличною силою, громадянським суспільством.

 

«Танці скінчилися кров’ю!»

 

 Комендант Євромайдану та Ірина Фаріон розповіли "Телеграфу", хто давав наказ бити студентів

 

На Михайлівській площі «ТелеграфЪ» зустрів пасіонарну Ірину Фаріон – відомого філолога і члена партії «Свобода». Згодом до неї приєднався Руслан Кошулинський – «свободівець», заступник голови Верховної Ради (ВРУ) . Ми запитали політиків, як вони оцінюють те, що кияни, що вийшли на перші акції протесту, не захотіли об’єднуватися з політичними партіями. Чи не свідчить це про те, що українці не довіряють не лише владі, а й опозиції? Ми почули таку відповідь:

 

– Це недосвідчені у боротьбі люди! Так, вони сказали нам: ми хочемо все робити без політиків. Та будь ласка, не хочете – ми пішли! І що?! Це вилилось у нічне побоїще! Бо з владою Януковича одними танцями та співами не впораєшся! Коли б ці люди мали клепку у голові, вони б не відокремлювали себе від політиків! Бо робити політику без політиків – це лікувати хворого без лікаря, вчити студента без вчителя! Відокремити людей від опозиційних політиків – це технологія влади. Ви хоч замислились, чому Льовочкин (голова Адміністрації Президента, ред.) подав у відставку? Це був його проект – створити нову силу – аполітичний Майдан, щоб виштовхнути опозицію звідти. А тепер що? Наївні студенти співали та танцювали, та ці танці скінчилися кров’ю! Бо у дітей немає досвіду бороть- би. І в їхніх координаторів його теж немає. Коли б мали досвід, то відчули б тривожні сигнали. Коли о другій ночі на Майдані зник мобільний зв’язок, це ж і дурню зрозуміло – щось не те! Досвідчена людина знає: перед тим, як почати спецоперацію, силовики вирубають мобільний зв’язок та блокують транспорт. А діти не зрозуміли, і тих дітей почавили, як курчат – ось тобі і мирний аполітичний протест! Ви пригадайте намет Попова (голова КМДА, ред.). Чого це він раптом подарував мітингувальникам теплий намет? Це – троянський кінь! Ви впевнені, що його не нашпигували прослушкою?! Все контролювали. А коли діти поснули, до них прийшов «Беркут»! Погром студентів – це стратегічна помилка влади. У Януковича здали нерви. Після саміту, де його уникали європейські лідери, просто здали нерви. Тепер ось каже, що це не він.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх