Данський журналіст розповів "Телеграфу", чому Януковичу вигідно залишити все по-старому

6.12.2013, 14:13 Переглядів: 2 620

Henrik Kaufholz (Данія, Копенгаген, висвітлює події в Україні для газети Politiken) «ТелеграфЪ» поставив кілька запитань відомому данському журналісту:

 

 

Данський журналіст розповів "Телеграфу", чому Януковичу вигідно залишити все по-старому

 

– Пане Генрік, що скажете про протестні акції в Україні?

 

– Я думаю, українське суспільство поділилося. І справа тут не в тому, якою мовою говорити – українською чи російською, і не у тому, йти до Євросоюзу чи до Росії. Мова йде про модернізацію України. Коли українці кажуть, що вони хочуть євроінтеграції, вони кажуть, що хочуть зупинити корупцію, хочуть ефективнішого уряду і прозоріших правил, за якими він працює. Я бачу це саме так. Думаю, інститут Президента та уряд проти такої модернізації. Адже граючи за старими правилами, вони заробляють на цьому гроші.

 

– Як ви оцінюєте побиття студентів на Майдані? Чи могло таке статися без наказу Президента чи уряду?

 

– Якщо аналізувати подію у міжнародних вимірах, розігнати студентів могла і данська поліція. Коли у Данії тривали дуже серйозні переговори, данська поліція арештувала 800 осіб, які вийшли на мирні протести. Та потім поліція програла усі судові позови у справі. Люди, яких арештували, подали позови і виграли. Якщо ж оцінювати події суботньої ночі в Києві, то це надзвичайно дивно – адже раніше українська поліція ніколи не била так демонстрантів. Це новий феномен для України.

 

– Про що свідчить цей новий феномен?

 

– Я дуже розгублений. Адже Янукович заявив, що він не знав про побиття студентів, що він проти. Водночас з’явилася інформація, що голова Адміністрації Президента подав у відставку на знак протесту проти цих подій. А вже сьогодні цю інформацію офіційно не підтверджують. Дуже заплутані та суперечливі сигнали надходять від головних гравців в українському уряді. Якщо ж підвести підсумки, думаю, Янукович намагається реалізувати все більш тоталітарну консервативну політику.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх