Шість медалей кременчуцьких скелелазів (ФОТО)

31.10.2013, 11:32 Переглядів: 2 687

Шість медалей кременчуцьких скелелазівУ відкритих змаганнях зі скелелазіння команда з Кременчука виглядала гідно – серед здобутків і два «золота» турніру.

26-27 жовтня у Кременчуці, у спорткомплексі Кременчуцького національного університету проходив відкритий чемпіонат Полтавщини зі скелелазіння. Цей турнір у нашому місті проводиться уже восьмий рік за підтримки Почесного Президента Всеукраїнського благодійного фонду «Джерело Дніпра» Володимира Матицина. Він адресував вітальне слово всім учасникам змагань, побажавши спортсменам удачі, сили волі до подальших перемог.

Змагатися до Кременчука прибули спортсмени з Кіровограда, Харкова, Запоріжжя, Краматорська. За умовами, їм треба було виконати два види програми: пройти на скеледромі трасу на швидкість підйому і на складність.

- На цей турнір ви приїхали з різних міст України, аби продемонструвати свої найкращі досягнення. І добре, що завдяки Фонду "Джерело Дніпра", який сприяє підтримці спортивної молоді, у вас є така можливість! – зазначив під час відкриття змагань Юрій Гриценко, голова громадської організації «Рідне місто», яка реалізує багато проектів спільно з Фондом.

Переможців визначали у двох видах та в трьох різних вікових категоріях. Найбільше медалей здобула команда з Кіровограда. Але й відносно молодий кременчуцький клуб виглядав цілком гідно: у трьох наших спортсменів 6 медалей, причому дві з них – чемпіонські, за перші місця.

Шість медалей кременчуцьких скелелазів

Так, Степан Ківшик здобув «золото» за швидкість і «срібло» у змаганнях на складність серед вікової категорії юнаків 1998-2000 років народження.

- Я тренуюсь уже три роки, отримав перший розряд і хочу стати кандидатом у майстри спорту, - розповів про себе 10-класник Степан.
Ярослав Ткач теж став чемпіоном за швидкістю проходження траси та посів третє місце за складність серед наймолодших учасників змагань (2001р.н. і молодші). У цій же віковій категорії серед дівчат дві «бронзи» здобула дебютантка 12-річна Єлизавета Суровцева.

Шість медалей кременчуцьких скелелазів

Ліза тільки-но почала займатися скелелазанням, до цього ходила на легку атлетику.

Шість медалей кременчуцьких скелелазів

А 11-річний Ярослав уже знаний спортсмен: тренується 4 роки, на його рахунку півтора десятка змагань і два «золота» на чемпіонаті України серед своєї вікової категорії. Хлопець теж націлений скласти нормативи КМС – коли трохи підросте.

Головний суддя змагань Микола Побережець подякував спонсору за організацію турніру. А переможці раділи медалям та призам – альпіністському спорядженню, яке стане їм у нагоді. Призи вручили й наймолодшим учасникам змагань. І, здається, найбільше радів подарунку та загальній увазі 6-річний кременчужанин Кирило Борисенко. Хлопчик тренується з чотирьох років – прийшов у клуб разом із татом-альпіністом. Зараз ходить по тих самих трасах, що й дорослі, розповіла про нього тренер скелелазів Олена Бутенко.

Вона зазначила, що кременчуцькі спортсмени цього року здійснили якісний прорив. Так, двоє старших юнаків, Ілля Решетніков та Станіслав Лемешенко, виконали нормативи кандидатів у майстри спорту і на сьогодні вони – перші КМС зі скелелазіння на Полтавщині. І це дуже добре для нашого молодого клубу, який веде відлік своїй роботі з 2006 року. Тоді меценат Володимир Матицин підтримав ідею ректора КрНУ Михайла Загірняка, справжнього ентузіаста скелелазіння. І в спорткомплексі «Політехнік» завдяки фонду «Джерело Дніпра» з‘явився штучний скеледром, де тепер юні спортсмени вдосконалюють свою майстерність.

Автор: ermakova
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх