Спартакіада у Кременчуці «Повір у себе» - шанс для особливих спортсменів (ФОТО)

9.04.2013, 19:05 Переглядів: 2 487

Спартакіада у Кременчуці «Повір у себе» - шанс для особливих спортсменів
Діти з обмеженими можливостями змагалися на щорічній спартакіаді, яка відбулася у Кременчуці за сприяння благодійного фонду «Джерело Дніпра». Цьгоріч турнір ювілейний – йому виповнилося 10 років. 

 квітня спорткомплекс «Політехнік» приймав юних спортсменів з Кременчука, Кременчуцького району, Комсомольська, Полтави, Кобеляк. 64 учасники прибули на спартакіаду для дітей з обмеженими можливостями «Повір у себе». Нині ці змагання у Кременчуці стали ювілейними - вони проводиться десятий рік поспіль на приз Почесного Президента Всеукраїнського благодійного фонду «Джерело Дніпра», Почесного громадянина Кременчука Володимира Матицина. До речі, першим заходом в рамках роботи фонду й був турнір «Повір у себе», і ця плідна й, безумовно, корисна для особливих дітей співраця триває. Бо без спонсорів спартакіада обласного значення у Кременчуці не відбулася б.


– Фонд підтримував і підтримуватиме людей з обмеженими можливостями, прагнучи того, щоб вони мали умови не лише для відпочинку, але й для освіти, професійного росту, занять спортом. Велику повагу викликає ваша активна громадська позиція, вміння проявити себе в житті суспільства та в спорті, – сказано у вітальному слові Володимира Матицина до спортсменів.


Діти традиційно змагалися з чотирьох видів легкої атлетики: це біг на 50 та на 200 метрів, стрибки у довжину з місця і з розбігу. І хоча фізичні можливості цих спортсменів дещо обмежені, проте сила волі та сила духу в прагненні перемоги – беззаперечні. Валерій Лекумович, почесний президент клубу «Оріяна» для інвалідів з порушеннями опорно-рухового апарату, натхненник та ініціатор змагань, відкриваючи їх, націлив спортсменів не лише на участь, а й на перемогу, на виконання спортивних нормативів.


- На цих змаганнях виховано багато учасників всеукраїнських турнірів, серед яких і кандидати у майстри спорту, і майстри спорту, і члени Національної збірної України. Дуже важливо, що велику увагу розвитку дітей-інвалідів як особистостей приділяє благодійний фонд «Джерело Дніпра». Це неоціненний внесок. Зі свого боку ми докладемо зусиль, щоб діти були задоволені. А гарний настрій їм, я думаю, буде забезпечений. Дякую Володимиру Митрофановичу Матицину, який з розумінням ставиться до проблем інвалідів, - зазначив Валерій Лекумович.

З нагоди 10-річчя турніру «Повір у себе» Фонд нагородив Валерія Лекумовича дипломом за активну участь у організації змагань протягом усіх цих років та особистий внесок у розвиток фізичної культури серед дітей-інвалідів. Дипломи отримали й Ірина Зикова, тренер з багаторічним стажем, і спортсмен Владислав Косюк, який не пропустив жодних змагань у рамках спартакіади протягом 10 років. Зараз Владислав уже знаний спортсмен – кандидат у майстри спорту, неодноразовий чемпіон всеукраїнських юнацьких змагань, а також дорослих турнірів.

Багато регалій і в Лейли Куровської, яка теж зросла до КМС на спартакіаді «Повір у себе», котра стала для неї сходинкою для участі у змаганнях всеукраїнського рівня та перемогах на них.


Організатори впевнені, що й надалі турнір буде давати дорогу в спорт тим, хто цього прагне. На цих змаганнях немає аутсайдерів: незмінно перемагає сила духу, який долає хвороби. Учасники залищилися задоволені призами, медалями та власними досягненнями.

Автор: ermakova Фото: Александр Гринченко
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх