Як їздити за новими Правилами дорожнього руху

17.04.2013, 15:24 Переглядів: 15 958

Як їздити за новими Правилами дорожнього рухуПравила дорожнього руху України із 15 квітня стали подібними до європейських

 

Як їздити за новими Правилами дорожнього руху

 

Правила дорожнього руху України із 15 квітня стали подібними до європейських: вони мають захистити водіїв від абсурду з розміткою на дорозі, змусять їх їздити поза межами населених пунктів із увімкненими ходовими вогнями або ближнім світлом (із 1 жовтня по 1 травня) та вводять нові знаки. Багато кременчужан зрадіє тому, що нарешті автівки заборонили лишати на газонах.

 

Крім обов’язкових для виконання вимог, у Правилах є ще так звані «рекомендації». В якості рекомендації залишились вимоги щодо обов’язкової зміни автомобільної гуми взимку, наявності світловідбиваючих жилетів у автівках та світловідбиваючих елементів на одязі пішоходів. Занадто велике обурення ці нововведення викликали у водіїв при обговоренні.

 

Найбільше невдоволення спричинив пункт про обов’язкове увімкнення фар за містом.

 

– Я ж задовбаюся лампочки у фарах міняти, – каже кременчуцький автолюбитель Дмитро. – Це ж постійне та зайве навантаження на електросистему. А одна нормальна лампочка коштує близько 200 гривень. Навіть не можу сказати, у скільки мені обійдуться ці нові Правила.

 

У водіїв-професіоналів більш поміркована позиція.

 

– В Росії вже три роки цілодобово їздять із увімкненими фарами – і нічого, звикли, – розповідає кременчужанин Микола. – Це нормально. А загалом, Правила просто трішки привели до ладу. Багато що використовували і раніше, це просто не було прописано – могли «придовбатися», коли проїжджаєш через суцільну лінію, а знак дозволяє. Тепер чітко – знаки мають перевагу над розміткою. Найбільше непокоїть пункт про газон. Боюся, що почнуть штрафувати, коли на якомусь пустирі зупинишся.

 

Заступник начальника міського відділу ДАІ Олександр Хрестовий впевнений: зміни до Правил дорожнього руху наблизили їх до європейських.

 

– Я сам вже давно вмикаю світло за містом, рекомендую це робити всім, – каже пан Хрестовий. – Так автомобіль можна помітити на дорозі і вночі, і вдень, і в тумані, і у мряці.

 

Також міліціонер вважає добрим знаком те, що в Правилах прописали рекомендацію стосовно зміни літньої та зимової гуми. Це не обов’язково, але...

 

– Водії, які вважають, що можуть спокійно їздити в ожеледицю на «лисій» гумі, не повинні забувати про норми законодавства щодо обов’язкового страхування цивільної відповідальності, – каже Олександр Хрестовий. – Якщо вони потраплять у ДТП, страхова компанія може не визнати страховий випадок. Компенсацію не виплатять.

Автор: konstantinov
Теги: ПДД
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх