У березні майже у всіх міських медустановах Кременчука розпочнуть ремонтні роботи

2.03.2012, 15:59 Переглядів: 2 651

Відділення міських  лікарень стануть більш сучасними

У березні майже у всіх міських медустановах Кременчука розпочнуть ремонтні роботи
З 1 березня в міських лікарнях почали ремонти. Протягом року планують реконструювати відділення 1-ї, 3-ї, 5-ї лікарень, пологового будинку та дитячої міської лікарні. Головлікарі кажуть: великих незручностей пацієнти не відчують.


Розпочати ремонт та завершити у найкоротший термін – таке завдання підрядникам та головним лікарям поставив мер Олег Бабаєв. За реконструкцію вже взялись – генеральним підрядником, що буде проводити роботи в бюджетних установах, мер призначив комунальне підприємство «Союзрембуд».


В бюджеті гроші на ремонт заклали, а в наступному півріччі планують виділити ще близько мільйона гривень.
До речі, тепер буде простіше освоїти гроші – законодавство дозволяє не проводити заморочливі тендери на будівельні роботи, якщо мова йде про суми, менші за мільйон гривень (раніше – 300 тис грн).

 

Третя лікарня буде з відеонаглядом


Найглобальніша реконструкція чекає на 3-ю міськлікарню. Тут планують переобладнати кардіоблок, реанімацію та операційну. На це витратять 5 мільйонів спонсорських грошей – у якості благодійника виступить Кременчуцький стальзавод.
– Гроші повинні надійти вже найближчим часом, – говорить віце-мер Віктор Калашник.


А поки що розробляють проект реконструкції: крім ремонту та заміни обладнання, в медзакладі планують встановити систему відеоспостереження.
У дитячій лікарні найближчим часом приведуть до ладу відділення анестезії та реанімації.


– Реанімаційне відділення тимчасово перенесуть, – каже головлікар дитячої лікарні Микола Пересип. – Ремонт почнемо 1 березня, а завершити плануємо за 4-5 місяців.
Крім ремонту, у відділення придбають меблі, пульсоксиметр, апарат для штучної вентиляції легень, кардіомонітор, електровідсмоктувач, ліжечка з підігрівом для малюків. Можливо, навіть вистачить на комп'ютер. На все про все – 785 тисяч гривень.


За словами головлікарів, ремонти не завадять лікуванню пацієнтів. Вони кажуть: місця для хворих вистачить – поки реконструюватимуть одне приміщення, ліжка перенесуть до інших.


Цього року продовжать ремонтувати і перинатальний центр (відділення для недоношених немовлят) у пологовому відділенні. На закінчення потрібно більше мільйона гривень: 538 тис грн виділили з міського бюджету, ще 600, очевидно, витратять з власних резервів пологового будинку. Принаймні на це налаштовані в мерії.


За словами Віктора Калашника, термін фінансування ремонтів у лікарнях будуть намагатись пришвидшити, щоб встигнути завершити роботи до кінця року.

 

Хоспісу допоможуть німці


На базі 5-ї міськлікарні до річниці Чорнобильської катастрофи, 26 квітня, урочисто відкриють після капітального ремонту відділення для чорнобильців. А з 1 липня запрацює централізований харчоблок. Їжу на всі лікарні, окрім 2-ї, будуть готувати тут.


А щодо майбутнього хоспісу, який планують відкрити на базі 2-ї лікарні, то в його облаштуванні можуть допомогти німці.


– Представники благодійного фонду Святої Марії Ешендорф, які вже багато років допомагають лікарням міста, зацікавились проектом створення в Кременчуці хоспісу для тяжкохворих, – каже Віктор Калашник. – Президент благодійної організації Йозеф Куберек пообіцяв забезпечити заклад необхідними меблями і деякою медичною апаратурою.

 

Фото: Эдуард Аверьянов

Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх