Роковини влади: про стиль спілкування міського градоначальника (АУДІО)

4.11.2011, 15:30 Переглядів: 7 826

Олег Бабаев, фото из архива "Кременчугского Телеграфа"Олег Бабаев, фото из архива "Кременчугского Телеграфа"

«ТелеграфЪ» відібрав для сімейного читання найбільш колоритні афоризми міського градоначальника

Приниження сприймають як належне мазохісти та пенсіонери. Мазохісти обожнюють приниження, бо ловлять від цього кайф. А пенсіонери, навчені сталінським режимом та радянською бюрократією, вірять, що справжній начальник – це той, хто кулаком по столу гупне, ніжкою тупне і лайкою «обкладе». Тож, за спостереженнями «Телеграфа», мазохістів та пенсіонерів стиль спілкування міського голови пана Бабаєва з підлеглими цілком влаштовує. Інші ж верстви населення реагують по-різному – іноді навіть гіпертонічний криз у них трапляється.

 

«ТелеграфЪ» відібрав для сімейного читання найбільш колоритні афоризми міського градоначальника. Показово, що такі вислови він застосовує лише у спілкуванні з підлеглими. Розмови із високопосадовцями мають зовсім іншу тональність – ніжну, як флейта.

 

«Толкните того, кто в светлом пиджаке!»


Ця історія трапилась невдовзі після приходу пана Бабаєва до влади. На нараді з міськими медиками пан Бабаєв раптом гримнув: «Толкните того, кто в светлом пиджаке! Что вы спите на совещании?!  Мэр говорит, а вы оказываете неуважение к мэру!!!» Свою обурену тираду він адресував 62-річному головному лікарю однієї з міських стоматологічних поліклінік. Червоний, схвильований лікар намагався пояснити, що він не спав, йому стало недобре. Мер пояснення не прийняв – заявив, щоб не робили з нього дурня, він усе бачив.
Одразу після скандалу, лікарю  запропонували звільнитися. У нього стався гіпертонічний криз.

 

Теорія «пинка»


«Уверенный шаг вперед – это хороший пинок сзади!» – переконаний міський голова пан Бабаєв. Про «пинок» ми прочитали у особистому блозі мера, в тексті його звернення до кременчужан – «Кременчуг должен быть чистым!». Міський голова пропонував громадянам разом із ним змусити комунальні служби та управляючі компанії прибрати Кременчук до Дня міста.  І вказував спосіб – «пинок».


Щиро кажучи, теорія «пинка» – штука супереч­лива. У школі, наприклад, тих, хто «пинал» однокласників по дупці, чергові водили на сувору розмову до завуча. Але ж пан мер – дорослий дядя, хто ж його тепер поведе до завуча?

 

«Нет ни одного способа, кроме дубины»



Кожен керівник має власний метод керівництва. Пан Бабаєв, наприклад, сповідує теорію дубини. Після масового замору риби на Кагамлику, мер запропонував такий спосіб екологічного виховання населення: «Нет ни одного способа, кроме дубины, с помощью которой можно научить уважительно относиться к окружающей среде!!!»
Почувши таке, ми трохи засмутилися. Ну що таке дубина? Це – знаряддя для полювання первісної людини, якогось волохатого неандертальця. Сумно за Кременчук, коли його мер в епоху iPod та iPhone пропонує застосовувати таку безнадійно застарілу технологію. Так ми неандертальці чи що?

 

«Я засуну сам публично при всех!»  

 
У березні міський голова проводив нараду. В одного з присутніх задзвонив мобільний телефон. Переляканий чиновник виключив його недостатньо швидко. Мер обурився: «У кого телефон?! Ну, встаньте. Пожалуйста! Вам сказать, куда его засунуть? Последний раз я еще кого-то поднимаю по поводу телефона.»
Наостанок мер поінформував громадськість, що він зробить наступного разу. «Я засуну сам публично при всех!!!» – оголосив пан Бабаєв. Чоловіки в залі здригнулися. І ми їх розуміємо.

 

«Тех, кто перегибает, будем перегибать в другую сторону!»

 

 

 Фото с Интернета
На одному із засідань у мерії міський голова пан Бабаєв зізнався: «Есть у нас перегибы, мы тоже учимся. Тех, кто перегибает, будем перегибать в другую сторону!». Після цих слів присутні напружились. І ми їх знову розуміємо, адже хребет – не кочерга, від таких «перегібів» може і хруснути.

 

«Чистый туалет в школе – элемент воспитания школьников!!!»


Це наш улюблений афоризм від пана Бабаєва.  Він виголосив його перед директорами шкіл, на засіданні з приводу двомісячника чистоти.  Про туалети трохи не гламурненько вийшло, зате скільки містечкового креативу! А позитиву скільки!  Все-таки наш градоначальник збирається виховувати школярів чистими туалетами. А от інший начальник – високого рангу та дрібного зросту – пропонував у туалетах типу «сортир»  виключно «мочить». Грубо.
У гарну погоду – коли і настрій гарний – ми навіть віримо, що міський голова Кременчука таки почне «туалетний» виховний процес – тобто, знайде, нарешті, кошти на капітальний ремонт усіх бридких шкільних вбиралень. Втім, поки що пан Бабаєв виховує чиновників мерії – на ремонт туалетів адміністративної будівлі з міського бюджету виділили 491 тисячу гривень!  Все – заради виховання.

 

 

«Ах, какой был полковник!»


Романтичні пенсіонерки та вчительки умлівають, коли бачать мера Кременчука у військовій формі (на фото). Їх можна зрозуміти: подивишся – ну справжній полковник. А от капітан у відставці Андрій Олексійович сумнівається. У коментарях в особистому блозі пана Бабаєва він запитує, як тому вдалося вийти у відставку майором, а згодом отримати звання полковника? Який капітан недовірливий.

 

"Кременчуцький ТелеграфЪ" проаналізував роботу нового мера і вказав, що, на нашу думку, міський голова зробив за рік корисного, а в чому помилився. Та це лише наша точка зору. Залишайте свою думку щодо роботи Олега Бабаєва на посаді мера у коментарях.


ПО ТЕМІ:

 

Роковини влади мера Бабаєва: плюси

 

Роковини влади мера Бабаєва: мінуси

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх