Хворих немовлят не возитимуть до дитлікарні, а лікуватимуть у пологовому будинку

16.04.2010, 12:25 Переглядів: 3 513
Пологовий будинок стане перинатальним центром.

До кінця цього року на третьому поверсі пологового будинку зроблять повноцінне відділення, де лікуватимуть новонароджених, яких раніше відправляли для подальшого обстеження та лікування до дитячої лікарні.

– Ми хочемо зробити з пологового будинку перинатальний центр. Зараз 20-25% немовлят народжуються з хворобами і їх, після перебування в пологовому, відвозять до дитлікарні. Там їх доліковують. Звісно, і переїзд, і нове приміщення, можуть викликати стреси і незручності. Ми вирішили, що продовжувати лікувати немовлят слід при пологовому будинку. Цей поверх медустанови майже не задіяний. Ми його підремонтуємо і мати з дитиною, в разі необхідності, будуть там лікуватися, – розповів перший віце-мер Володимир Оніщенко

Він повідомив, що зараз для ремонту відділення вже є частина будматеріалів та кілька металопластикових вікон. Все інше планують придбати після того, як Кременчук отримає бюджет. А це  станеться лише після затвердження держбюджету на 2010 рік.У мерії та міськздороввідділі зазначають, що нове відділення укомплектують лікарями за рахунок того медперсоналу, який зараз працює у такому ж відділенні дитячої лікарні:

– Тих людей переведемо сюди. Також придбаємо нове обладнання для цього відділення. Дитяча лікарня на звільненій площі розширить діючі відділення. Ми, з відкриттям п’ятого поверху,  піднімемо наш пологовий будинок на вищий щабель, – запевнив пан Оніщенко.  

Головний лікар пологового будинку Ярослав Прокопчук додає, що закупка обладнання, а це, переважно, дихальна апаратура, кюзети для новонароджених, станеться лише «при наявності коштів» і не називає точної дати зміни вивіски на будівлі медустанови. Він також каже, що створення перинатального центру не означає збільшення його фінансування в бюджеті. Однак, не дивлячись на фінансові проблеми, в пологовому впевнені, що зі зміною вивіски матерям та немовлям таки дійсно буде зручніше.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх