Навесні хворих на сифіліс побільшало вдвічі!

24.05.2007, 16:05 Переглядів: 2 780
У Кременчуці спостерігається ріст захворюваності на хвороби, що передаються статевим шляхом. Найбільше стрибнув у гору показник захворюваності на сифіліс. Як каже головний лікар кожно-венерологічного диспансеру Ірина Федько, за три місяці кількість хворих збільшилася у 2,2 раза порівняно із минулим роком. Усього за цей час захворіла 31 особа.

У Кременчуці спостерігається ріст захворюваності на хвороби, що передаються статевим шляхом. Найбільше стрибнув у гору показник захворюваності на сифіліс. Як каже головний лікар кожно-венерологічного диспансеру Ірина Федько, за три місяці кількість хворих збільшилася у 2,2 раза порівняно із минулим роком. Усього за цей час захворіла 31 особа. «Це було несподівано навіть для нас! Ми чекали певне підвищення рівня захворюваності, бо для цієї хвороби характерний хвилеподібний перебіг, але не настільки! Тепер ми чекаємо на  подальше зростання», – каже пані Федько.
Крім того, лікарі констатують збільшення кількості хворих і на інші венеричні хвороби та хвороби, що передаються статевим шляхом– на 78% збільшилася кількість хворихна гонорею, майже на 40% – уреамікроплазмоз, на 30% –  трихомоніаз і на 20% –  герпес урогенітальний.

Хто хворіє
Лікарі кожно-венерологічного диспансеру запевняють, що «жертвами Венери» стали люди в середньому від 20 до 45 років. Серед хворих на сифіліс не має жодного підлітка. Лише 30% хворих знають, хто їх заразив. В основному люди «підхопили заразу» напідпитку  з малознайомим партнером.

Де лікуватися і за скільки
Вилікувати сифіліс на ранній стадії захворювання пацієнту обійдеться в середньому в 400 гривень, каже пані Федько. При цьому вона радить не звертатися в приватні кабінети, а йти до лікарів диспансеру. В диспансері також працює і анонімний кабінет довіри. У ньому можна анонімно обстежитись на венеричні захворювання та ВІЛ/СНІД.

Довідка 
Диспансер знаходиться на вулиці 1905 року. Прийом проводиться у будні дні з 8.00 до 18.00, у суботу з 8.00 до 14.00.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх