У нас – як у Єгипті!

24.05.2007, 16:05 Переглядів: 3 085
Синоптики прогнозують, що літо буде спекотним.

Цьогорічний травень більше схожий на серпень. Синоптики кажуть, що до такої погоди доведеться звикати. Керівник Гідрометцентру України Микола Кульбіда  прогнозує, що кінець травня  – початок червня будуть спекотними та засушливими, за винятком 28 та 29 травня – днів, коли, можливо, дощитиме. Тепла повітряна маса прийшла до нас із Середземного моря і принесла температуру  +33 й вище. Яка буде погода на все літо, пан Кульбіда не каже, однак відзначає, що травнева спека – не межа. 
Синоптики очікують, що по всій території країни  прокотяться так звані «хвилі тепла».  Тобто кілька днів поспіль буде триматись аномально спекотна погода. Разом із тим до нас повалять урагани, зливи, засухи та сильні вітри. З кожним роком цієї напасті у нас буде більше і більше – у середньому десь на 6,3 відсотка. Ця тенденція, на думку вчених, збережеться до 2015 року.

Дніпро ще не прогрівся
Незважаючи на травневу спеку, купатись у Дніпрі прохолоднувато. Температура води зараз десь +15 градусів, повідомили у міській станції рятування на воді. «Тиждень тому було градусів +12, зараз температура підвищилась. У Кагамлику трохи тепліше – десь +18 градусів», – кажуть рятувальники. Однак оптимальна температура для купанння – 21-22 градуси. Утім, на міському пляжі діти вже купаються. Поступово прогрівається температура у морі. У Криму вона десь +16-20 градусів, в Одесі – 24. Потеплішало і Азовське море: там температура води близько 18 градусів

Нам – спекотніше за всіх!  
У більшості Європейських країн прохолодніше, ніж у нас. Наприклад, в Іспанії наступного тижня прогнозують максимальну температуру – +27 та дощі. У Болгарії – +26– +28 градусів. У Турції трохи  тепліше– від +26 до +31 градуса. В Єгипті минулого тижня синоптики зафіксували температуру +34 градуси, а це всього на один градус більше, ніж у нас.

Спекотний рекорд!
У понеділок у Києві був побитий температурний рекорд, зафіксований 21 травня 1937 року, - плюс 29,7 градуса: уже до 14.00 стовпчики термометрів Гідрометцентру показували +31 градус. А найхолоднішими 21 і 22 травня були в 1917 році - мінус 1,7 градуса.



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх