Модний одяг може серйозно зашкодити здоров’ю

25.01.2007, 16:01 Переглядів: 5 086
Коротеньки спіднички, високі підбори, коротенькі курточки, які пікантно оголюють молоді спинки – все це, безперечно, красиво. Але шкідливо. За надмірну любов до «модних штучок» можна поплатитися власним здоров’ям.

Трусики-стрінги
Цей предмет жіночого гардеробу – страшна штука, особливо якщо охайність не належить до чеснот його власниці. Стрінги погано захищають інтимні місця від інфекцій і при недостатній гігієні можуть навіть стати їх джерелом. Як правило, їх виготовляють з синтетичних тканин, що призводить до виникнення опрілостей та дерматитів.
– Стрінги травмують слизисті тканини, – пояснює завідувач жіночої консультації другої міської лікарні Оксана Савицька. – Навіть можуть з’являтися невеликі ранки. А з них інфекція запросто потрапляє в середину.
На додаток, стрінги труть анальну ділянку і експортують бактерії з однієї інтимної зони до іншої. І повна катастрофа, якщо носити стрінги не тільки вдень, а ще й спати в них уночі. Для сну карще підібрати просторий одяг з натуральної тканини – щоб тіло «дихало».

Труси-плавки та джинсики «в облипочку»
Не менш небезпечні за жіночі стринги чоловічі труси-плавки – вони мажуть стати причиною безпліддя. Особливо, якщо носити їх у поєднанні з вузькими джинсами.
– Порушується кровообіг у мошонці, і таким чином погіршується фертильність чоловіка, тобто здатність до зачаття, – каже головний лікар уроандрологічного кабінету Юрій Куляба. – Особливо труси-плавки шкодять маленьким хлопчикам.
Краще носити «боксерки» з натуральних тканин і не зловживати вузенькими джинсами кожного дня і надовго.

Високі підбори і стрейчеві гольфи
Як стверджують спеціалісти, якщо постійно носити взуття на високих підборах, то можна, як мінімум, заробити собі деформацію стопи, а як максимум, деформацію хребта. Ще гірше, якщо взуття завузьке. Тоді воно неодмінно призведе до порушення кровообігу, набряків, розвитку варикозного розширення вен, тромбозу. Погано впливають на кровообіг і нині модні гольфи-стрейч.
Краще носити зручне взуття на чотири-п’ятисантиметрових підборах, на гнучкій підошві, а ще краще – танкетці. Щодо гольфів, то їх слід носити не більше двох годин на день і обирати такі, які можуть похвалитися м’якою резинкою.

Міні-спідниці, короткі курточки та джинси з заниженою талією
Ці модні «прикиди» – головна причина циститів і запалень жіночих статевих органів узимку.
– Короткі курточки, джинсики на стегнах, міні – все це гарно виглядає. Але цей одяг аж ніяк не для холодної погоди, – погоджується Оксана Савицька. – Через переохолодження різко збільшується кількість хронічних запальних процесів у жіночих статевих органах. Інфекція – це збудник. Якщо не дати йому розвиватися, то запалення не буде. А переохолодження – це провокуючий фактор для виникнення запального процесу.
Окрім того, через речі, які оголюють спину, зимою запросто можна заробити переохолодження попереку, що призводить до радикуліту і запальних захворювань нирок.
– Якщо температура повітря за вікном плюсова, то міні собі дозволити можна, – каже пані Савицька. – Якщо нижче нуля – однозначно ні. Ще гірше, якщо надворі холодно, а ви не просто в міні, а ще й у капронових колготках.
Якщо вже вам дуже кортить показати свою гарну спину і не менш гарні ніжки, то лікарі радять принаймні вбратися у довгу шубу чи пальто.

Бюстгалтери на кісточках
Бюстгалтери на кісточках роблять бюст виразнішим, але постійне здавлювання м’язів у нижній частині грудей призводить до мастопатії. Від ліфчиків із синтетики може з’явитися подразнення шкіри і запалення сосків. А це, в свою чергу, може викликати інфекційне захворювання.
Спеціалісти радять носити зручні бюстгалтери з натуральних тканин на широких бретельках і без кісточок.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх