Кременчук дочекався лептоспірозу

28.09.2006, 16:09 Переглядів: 2 502
Про два випадки захворювання на лептоспіроз повідомили міську санстанцію 18 вересня з інфекційного відділення 4-ї міської лікарні. Один з випадків виявився смертельним.
Обидва хворі були рибалками. Перший чоловік, 55-річний крюків’янин, рибалив на проточній воді біля дніпровського острова Шарай (за його словами далі від Шеламая у бік Комсомольська), де й підхопив «заразу».

Про два випадки захворювання на лептоспіроз повідомили міську санстанцію 18 вересня з інфекційного відділення 4-ї міської лікарні. Один з випадків виявився смертельним.
Обидва хворі були рибалками. Перший чоловік, 55-річний крюків’янин, рибалив на проточній воді біля дніпровського острова Шарай (за його словами далі від Шеламая у бік Комсомольська), де й підхопив «заразу». Дочекавшись, доки стане зовсім зле, рибалка 16 вересня звернувся за допомогою. Після госпіталізації у нього виявили вірусний гепатит. Лептоспіроз поки що не підтверджено, але й не виключено. При обстеженні хворого лікарі виявили на тілі багато подряпин та порізів, через які, найімовірніше, і потрапила інфекція.
Другий, 41-річний чоловік, захворів 12 вересня після риболовлі в затоці Дніпра біля села Успенка. До лікарів звернувся майже через тиждень. У нього спостерігалися типові для лептоспірозу симптоми – лихоманка, ураження печінки, нирок, нервової системи, жовтуха. 19 вересня, наступного дня після госпіталізації, його поклали до реанімаційного відділення, де в ніч на 20-те він помер від гострої ниркової недостатності. Покійний розповідав, що бачив у місці риболовлі багато пацюків, ондатр. Вони та інші гризуни і є основними носіями інфекції, а вологі місця завжди найбільш «рибні» на лептоспір – її збудників.



 
Автор: konstantinov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх