Україна має ліки проти пташиного грипу

30.03.2006, 17:03 Переглядів: 2 665
Небезпека зараження птиці вірусом пташиного грипу залишається актуальною. Вакцина, яка може уберегти птахів від зарази є, але масової вакцинації вирішено не проводити..

Уберегти «пернатих» від пташиного грипу можна за допомогою двох препаратів – вакцини та імуномодулятору “Ізамбен”. Про це на прес-конференції минулої п’ятниці повідомив головний ветеринарний лікар міста Юрій Сливка. За його словами, у Харківському науково-дослідному іституті є вакцина проти пташиного грипу, але через брак коштів її не запускають у серійне виробництво. «Вакцина проти пташиного грипу вже існує у Франції та Італії, але кожен регіон має свою специфіку, тому ліки потрібно адаптувати до конкретної місцевості. Тепер така вакцина є і в Україні”, – каже Юрій Сливка.
Щодо препарату “Ізамбен”, то, за словами Юрія Сливки, це імуномодулятор, який покращує роботу імунної системи. Зараз він серійно не випускається, але вже стоїть питання про його масове виборництво. Аналог “Ізамбену” – препарат “Амізон”. Він зараз продається в аптеках міста.
Юрій Сливка каже, що обласною ветеринарною службою було вирішено не проводити масову вакцинацію птахів у Полтавській області. “У західних країнах це діє, тому що птахів там утримують переважно на птахофабриках, а в нас кури – на кожному подвір”ї”.
За повідомленням головного ветеринарного лікаря міста, ситуація з пташиним грипом не стабілізувалась – навесні птахи масово мігрують з теплих країв, і несуть із собою небезпеку. Втім, Кременчук під зону масового перельоту птахів не підпадає. Тим, у кого є свійська водоплаваюча птиця, Юрій Сливка радить не випускати її до водойомищ, аби уникнути контакту з  дикими птахами.



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх