Свято дитячої медицини

10.03.2006, 10:03 Переглядів: 2 113
Відремонтоване інфекційне відділення дитячої міської лікарні 2 березня відновило свою роботу після кількамісячної перерви.

Після того, як санепідемстанція влітку минулого року заборонила лікувати дітей у старій, непридатній будівлі, інфекційне відділення закрилося на ремонт. Приміщення, збудоване 1965 року, ні разу не ремонтувалося, як слід. Отже, міська влада виділила кошти, і будівельники заходилися замінювати мережі, приводити в порядок конструкції, облаштовувати приміщення. Ремонт обійшовся бюджету в мільйон гривень. Допомагали і численні кременчуцькі підприємства: виділяли матеріали, перераховували кошти.
Тепер на першому поверсі будинку відділення обладнано ізольовані бокси для інфекційних хворих. Тут є окремі санвузли та окремі виходи на вулицю. Відновлено стіни, підлогу, перекриття, електромережу. Наразі відділення може приймати 45 хворих дітей.
Головний лікар дитячої лікарні Юрій Попенко того ж дня разом зі спонсорами відкривав і медичну бібліотеку та демонстрував гідротерапевтичний комплекс. Він каже, що всі роботи були проведені протягом останніх трьох років. Юрій Попенко нагадав, що дільничній службі виділено три автомобілі та отримано французький гуманітарний вантаж з інструментарієм, обладнанням та ліжками. А на урочистостях з нагоди відкриття потішив колектив тим, що, нарешті, дитячу медицину визнали пріоритетом у пріоритетній галузі, як то й мусить бути.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх