Яйця можна довго не варити

3.11.2005, 16:11 Переглядів: 2 188
Здоров’ю кременчужан пташиний грип поки що не загрожує, повідомив головний ветеринарний лікар міста Юрій Сливка. В Україні вірус пташиного грипу не зареєстровано. Втім, ця хвороба існує у 15 країнах світу, серед них і сусідня з Україною Румунія. Юрій Сливка каже, що ветслужба перевірила всі м’ясопереробні підприємства міста, а птахофабрика працює у закритому режимі.

Здоров’ю кременчужан пташиний грип поки що не загрожує, повідомив головний ветеринарний лікар міста Юрій Сливка. В Україні вірус пташиного грипу не зареєстровано. Втім, ця хвороба існує у 15 країнах світу, серед них і сусідня з Україною Румунія. Юрій Сливка каже, що ветслужба перевірила всі м’ясопереробні підприємства міста, а птахофабрика працює у закритому режимі. До того ж запобіжні та контролюючі заходи проводяться постійно. М’ясо птиці до Кременчука завозиться з Дніпропетровська, Харкова, Києва та Донецька. Птахів “іноземного походження” на кременчуцьких прилавках немає.
Тим, хто тримає птицю, вбивати її не потрібно. Але головний ветеринар міста власникам домашньої птиці радить не допускати її контакту з дикими птахами і не випускати на водоймища. Щодо міграції дикої птиці, то Полтавська та Кіровоградська області не лежать на шляху активного перельоту птахів. Зараз проводиться контрольний відстріл дикої птиці. Поки що хворих птахів не виявлено. Щодо курячих яєць, то Юрій Сливка запевняє, що їх можна вживати без тривалої термічної обробки.



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх