Що буде з цінами у листопаді

3.11.2005, 16:11 Переглядів: 2 348
З першого листопада в Кременчуці подорожчали молочні продукти, поповзли вгору і ціни на фрукти й овочі. Щодо м'яса, то тут експерти не мають спільної думки. Одні запевняють, що свинина дорожчатиме, інші – обіцяють здешевлення на 5-10%..

Молочні продукти

Осінньо-ціновий затишок закінчився. Ціни в супермаркетах, на ринках та у продовольчих гастрономах поповзли вгору. Першого листопада, хоча і не набагато, але зросла вартість молочних продуктів. Міськмолокозавод підвищив відпускні ціни на свою продукцію. За словами керівництва підприємства – відбувається невелике щорічне сезонне зростання ціни. У свою чергу, голова Ради директорів 'Союзу молочних підприємств в Україні' Вадим Чагаровський, прогнозує, що до кінця цього року відпускні ціни на молоко збільшаться мінімум на 10-15%. Причиною подорожчання місцеві та київські молочники називають дефіцит молочної сировини у зимовий період.

Овочі і фрукти

За даними керівництва Проекту аграрного маркетингу, незабаром мають подорожчати банани, бо в Еквадорі, звідки до України везуть ці ласощі, ціни на них піднялися в два рази. І, як звичайно, у листопаді потроху дорожчатимуть всі інші овочі і фрукти. Зараз найбільш стабільною обіцяє бути ціна на яблука. Вартість же картоплі, капусти, цибулі - зростатиме.
Невтішні прогнози роблять продавці картоплі на весну. Кажуть, ціна на неї зросте до 5 гривень за кілограм! Так, вже зараз кілограм картоплі коштує вдвічі більше, ніж вона коштувала в цей час минулого року. Продавці пояснюють це зростанням ціни на основні продукти харчування і бензин.

М’ясо

Думки щодо м'яса розділились. Одні кажуть, що воно дорожчатиме, інші – дешевшатиме

А ось прогнози щодо ціни на м'ясо поки що остаточно не зрозумілі. Експерти Проекту аграрного маркетингу кажуть, що слід чекати подальшого здешевлення курятини, а щодо свинини, то з настанням холодів вона може подорожчати. Натомість керівництво ВАТ “Кременчукм'ясо” запевняє, що останнім часом ціна на їхню продукцію стабілізувалася. “Якщо сировина не подорожчає, то наша продукція теж не подорожчає. А на ринку сировини поки що істотного подорожчання не відчувається”.
Натомість, за даними каналу ICTV, роздрібні ціни на м'ясо – свинину і яловичину – можуть знизитися на 5-10%. Пояснюється це бумом імпорту контрабандного м'яса після того, як на 40% зменшилось споживання курятини, через загрозу зараження пташиним грипом. Як передає телеканал, склади м'ясопереробних підприємств переповнені. Зараз переробники не купують свинину дорожче 13-ти гривень за кілограм, тож не мають підстав збільшувати ціни.

Посилки подорожчали вдвічі, листи – втричі

«Укрпошта» з 1 листопада підняла тарифи на пересилку посилок по Україні на 100% до
10,5 гривень (було 5,45). А відправити замовний лист тепер дорожче в 2,5-3 рази. Щоб відправити лист на замовлення громадянину треба заплатити 0,6 гривни (було 0,2 грн.) організації платитимуть 0,75 гривни (було 0,3 грн.). В той же час вартість відправки посилок і замовних листів за кордон залишилась без змін. Нагадаємо, у вересні 'Укрпошта' підняла тарифи на пересилку звичайних листів і бандеролей.

В МБТІ впали ціни

З 1 листопада ціни на послуги Міжрегіонального бюро технічної інвентарізації (МБТІ) знизились удвічі. Про це “Телеграфу” повідомила економіст МБТІ Антоніна Нестерова. “Раніше довідка на квартиру про відчуження коштувала 38,76 грн. Відтепер її вартість –17,77 грн. Ціни впали на інвентаризацію, але на реєстрацію залишились без змін”. Зменшення цін пов'язано з тим, що Антимонопольний комітет встановив, що при розрахунку своїх послуг БТІ завищило їх ціну. Також не аргументовано затягувалися терміни проведення робіт, внаслідок чого споживачі оплачували подвійний тариф Через це Державний комітет житлово-комунального господарства знизив норми часу на послуги Бюро технічної інвентаризації у 2,5-3,5 рази.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх