У лікарнях Полтавщини планують відновити приймальні відділення

25.10.2021, 08:01 Переглядів: 1 592

Реалізацію програми планують розпочати в 2022 році

Обласна рада підтримала програму реконструкції приймальних відділень у лікарнях Полтавщини під час пленарного засідання сьомої позачергової сесії Полтавської облради.

Йдеться про відновлення приймальних відділень лікарень планового лікування, які надають спеціалізовану медичну допомогу населенню Полтавської області на 2022 – 2025 роки. Програма передбачає, що громади й область на умовах співфінансування – 60% та 40% відповідно – зможуть спільно оновлювати приймальні відділення.

Директор Департаменту охорони здоров’я Віктор Лисак на бюджетній комісії, що передувала сесії, розповів, що оновити приймальні відділення треба у 21 медичному закладі Полтавщини. Це ті лікарні, що в минулому були районними.

- У новоствореному приймальному відділенні пацієнту, якого доставила бригада «швидкої», буде надано всі види допомоги. Там працюватиме лікар невідкладних станів, будуть операційна, зала очікування, відповідне обладнання для діагностування, палата для пацієнта. У такому відділенні цілодобово чергуватиме медичний персонал, який пройде відповідне навчання. Також обладнають інфекційний блок, – сказав Віктор Лисак.

Реалізацію Програми пропонують розпочати в 2022 році. Ініціативу щодо її створення підтримала більшість територіальних громад і лікарень.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх