Заочники знижок не дочекаються

16.07.2009, 09:50 Переглядів: 2 307
Знижки на оплату навчання у КУЕІТУ на абітурієнтів-заочників не поширюються.
Фото: Дмитрий Бабец

Минулої п’ятниці до редакції «Телеграфа» прийшли обурені батьки юного абітурієнта. Вони звинуватили газету у наданні недостовірної інформації про вартість навчання в одному з кременчуцьких ВНЗ – КУЕІТУ (Кременчуцькому університеті економіки, інформаційних технологій і управління). Батьки послалися на те, що у четвер, на правах рекламної інформації, «ТелеграфЪ» надрукував знижені розцінки на навчання у КУЕІТУ. Вони цю інформацію прочитали і страшенно зраділи – економія все-таки. Але коли у п’ятницю подружжя разом зі своїм юним абітурієнтом прийшло до приймальної комісії, їм там назвали суму, що на 300-500 гривень перевищувала прорекламовану в газеті. Звісно, батьки обурились – ну дурять же народ у рекламі! Далі на них чекало ще одне розчарування. Газетна реклама обіцяла знижки на оплату навчання, і їхнє дитя стовідсотково підпадало під них за пунктом №4 – знижку на 10% отримують випускники шкіл №№ 1; 8; 14; 16; 17; 19, які протягом року навчалися на підготовчих курсах від КУЕІТУ. Але у приймальній комісії батькам старанного дитяти пояснили, що такі знижки отримують лише абітурієнти, які вступають на денну форму навчання. Заочникам же знижки не світять. Одразу після цього роздратовані батьки прийшли до редакції і в доступній формі пояснили, чого варта така реклама.

«ТелеграфЪ» перевірив інформацію щодо платних підготовчих курсів КУЕІТУ при школах та пільг, які вони гарантують. Ми зв’язалися з керівництвом більшості вищезгаданих шкіл. Там без особливого ентузіазму підтвердили, що підготовчі курси від КУЕІТУ при школах дійсно існували. Вартість навчання – 45-50 гривень на місяць, залежно від кількості учнів у групі. На початку навчального року, коли набиралися групи, мова йшла про те, що слухачам курсів віддаватимуть перевагу серед інших абітурієнтів при вступі до КУЕІТУ.

Заступник голови приймальної комісії КУЕІТУ пані Власова відповіла на запитання «Телеграфа» щодо розбіжностей у заявлених цінах на навчання:

– У газеті надруковані абсолютно правильні ціни. Вони затверджені наказом керівництва ВНЗ і передані до приймальної комісії. Але ж там працює багато людей, можливо, хтось і не зрозумів чи не знав. З понеділка ми все владнали.

Щодо знижок на оплату за навчання, заступник голови приймальної комісії зазначила:

– Усі знижки стосуються лише абітурієнтів, які вступають на денну форму навчання. І лише на перший курс. На заочне навчання і без того значна знижка у ціні. Ви ж подивіться на його вартість!

Окрім згаданих питань, «ТелеграфЪ» цікавило ще одне – за рахунок яких резервів навчальний заклад знизив ціни на навчання? Адже ціна утворюється з конкретних складових – зарплати викладачів (залежно від кількості вичитаних годин), комунальних платежів, електроенергії, оренди приміщень та витрат на матеріально-технічне забезпечення навчального процесу. На комунальних платежах та електроенергії у часи кризи не зекономиш. Невже зекономили на зарплаті викладачів або скоротили кількість навчальних годин? Про це ми теж запитали пані Власову. І дізнались, що:

– У нас усе абсолютно законно! Навіть дивно, що ви питаєте про такі речі! Ми дуже вдало пройшли всі перевірки за цей рік, а вони дуже суворі. Зменшення ціни – це грамотне маркетингове рішення.

Втім, за рахунок чого зменшили ціну, ми так і не дізнались.



 
Теги: знижки
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх