Уряд «пропіарився», але не допоміг студентам

6.08.2009, 10:16 Переглядів: 2 025
Перед початком вступної кампанії до ВНЗ, Кабмін суттєво зменшив кількість «бюджетних» місць для абітурієнтів (Розпорядження № 416-р від 14.04.2009)..

Після завершення вступної кампанії, Кабмін «повернув» відібрані місця (внесені зміни до Розпорядження № 416-р). Міністр економіки Данилишин та міністр освіти Вакарчук публічно про це заявили. Але реальний механізм відновлення скорочених «бюджетних» місць МОН досі не розробив.

У квітні поточного року «ТелеграфЪ» писав (№18) про суттєве скорочення «бюджетних» місць, у тому числі і в Кременчуцькому державному політехнічному університеті (КДПУ). «Дісталось» тоді від Кабміну і молодшим спеціалістам, і спеціалістам, і бакалаврам, і магістрам. Розпорядженням №416-р Кабмін, наприклад, скоротив на 50% обсяги держзамовлення на підготовку бакалаврів за спеціальностями: економіка підприємства, фінанси і кредит, облік і аудит, право, а також для інших спеціальностей – кому на 10%, а кому й на 50%.

І ось, 30 липня, після закінчення вступної кампанії (вона тривала по 29 липня включно), прес-служба МОН повідомила, що уряд відновив обсяги держзамовлення на підготовку спеціалістів та магістрів (за квітневим розпорядженням Кабміну передбачалось їх скорочення на 10%). Повідомлення прес-служби МОН завершувалось оптимістичною фразою про те, що рішення уряду допоможе випускникам-бакалаврам навчатися в умовах кризи. «ТелеграфЪ» одразу кинувся з’ясовувати, як конкретно студенти можуть повернутися на скорочені «бюджетні» місця? Про це ми запитали проректора КДПУ з науково-педагогічної роботи та економіки пана Усатюка:

– Не можу вам сказати, як студентам повертатися на раніше скорочені «бюджетні» місця. Не знаю. Ми чітких розпоряджень від Міністерства не отримали. Нині маємо лише ті «бюджетні» місця, які нам довели на початку вступної кампанії. Нове розпорядження Кабміну, на яке ви посилаєтесь, на нас не вплинуло. Та і як воно може вплинути? Прийом вступних документів закінчився 29 липня. А розпорядження Кабміну датоване 31-м липня. Тому незрозуміло, яким чином його реалізувати. Міністерство запропонувало звертатися до них із метою продовження вступної кампанії. Наш університет одразу надіслав відповідне звернення. Відповіді на нього немає.



 
Теги: Кабмін
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх