Міністр не планує запроваджувати вступні іспити до ВНЗ цього року

27.03.2010, 08:42 Переглядів: 6 990
Правила прийому на 2010 рік.
Фото: Дмитрий Бабец

18 березня у Києві пройшли загальні збори  Академії  педагогічних наук України. На збори були запрошені близько  50-ти  ректорів  українських ВНЗ.  Серед них –  ректор Кременчуцького державного  університету (КДУ)  професор  Загірняк.  На захід прибули міністр освіти пан Табачник та віце-прем’єр з гуманітарних питань пан Семиноженко.  У перерві між засіданнями Академії, міністр освіти провів робочу нараду з ректорами. Тема наради – правила прийому до ВНЗ у 2010 році. Президія Спілки ректорів України запропонувала міністру власний проект правил прийому.  

Ректор КДУ  повідомив «Телеграфу», що проект містив такі пропозиції:

• Не запроваджувати цього, 2010 року, вступні іспити у ВНЗ.

• Вираховувати загальний  прохідний  бал абітурієнта за двома показниками: результати незалежного зовнішнього тестування та бал  атестату.Встановити такі показники балів: 

• Максимальна сума за один складений тест – 200 балів. 

• Максимальна сума за три складених тести – 600 балів.

• Максимальна сума балів за  атестат про загальну середню освіту – 200 балів. Показники атестату перераховувати з 12-бальної системи оцінки за 200-бальною шкалою.

• Абітурієнтам, які вступають на заочні форми навчання, і закінчили школу три роки тому і раніше – до того, як було введене обов’язкове незалежне зовнішнє оцінювання – надати можливість вступати до ВНЗ за двома схемами: або проходити загальне незалежне зовнішнє оцінювання (тестування з трьох дисциплін); або складати вступні іспити в обраному ВНЗ (найчастіше, це іспит з української мови та літератури і іспит з профільної дисципліни).  

• Максимальна кількість українських ВНЗ, до яких абітурієнт може подати документи – 5.  У кожному з них абітурієнт може подавати документи максимум на 3 спеціальності.

• Обмежити кількість пільгових категорій абітурієнтів при вступі до ВНЗ до 20-25% від загального обсягу держзамовлення на дану спеціальність.

Міністр освіти пан Табачник та віце-прем’єр з гуманітарних питань пан Семиноженко позитивно оцінили надані пропозиції – вони не викликають заперечень у урядовців.   У четвер, 25 березня, Президія Спілки ректорів  запропонує затвердити  даний  пакет пропозицій на загальних зборах Спілки ректорів.  Є всі підстави сподіватися, що Спілка пакет затвердить.  А далі, за процедурою, модифіковані правила прийому  затвердить і міністерство освіти України.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх