Учителі Крюкова „відвоювали” свої гроші

28.07.2006, 10:07 Переглядів: 2 019
Казначейство перерахувало освітянам 85 тисяч гривень потрачених на суди. Деякі вчителі чекають ще й на рішення Європейського суду. Тоді моральна шкода може вираховуватись тисячами євро.

Учителі Крюківського району нещодавно отримали кошти, за які судились із районним відділом освіти. Про це “Телеграфу” повідомила державний виконавець  виконавчої служби Крюківського району Юлія Христенко. За її словами, казначейство перерахувало 34-м освітянам близько 85 тисяч гривень. Учителі кажуть, що це гроші за моральну шкоду, витрати на адвоката та за чотирма пунктами 57 статті. Заборговані ж державою кошти – надбавку за стаж та оздоровлення – їм, як і всім освітянам виплатять протягом п’яти років.
Нагадаємо, декілька років тому крюківські вчителі подали в суд на райвно, яке заборгувало виплату коштів за вислугу років та на оздоровлення, передбачені ст.57. Суд вирішив справу на користь освітян. Але цих грошей їм не давали два з половиною роки.
Причому справа п’яти крюківських вчителів знаходиться на розгляді в Європейському суді. Як каже, одна з учителів, протягом місяця європейці мають з’ясувати, чому рішення суду не виконувалось два з половиною роки. Якщо рішення про стягнення моральної шкоди винесе європейський суд, то сума може бути значно більшою. В схожій ситуації вчителі Конотопа стягнули моральну шкоду більше ніж 3 тисячі євро кожен.
Щодо Автозаводського району, то адвокат, який займався цією справою каже, що там з виплатами зрушень немає – освітяни не ведуть таку боротьбу, як їх колеги з Крюкова.



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх