Приватні вузи почистять

14.04.2006, 12:04 Переглядів: 2 005
В Україні можуть зникнути всі вищі учбові заклади недержавної форми власності – у всіх областях країни планується створити один обласний приватний вуз.

В Асоціації учбових закладів України недержавної форми власності вже підготовлений проект, згідно з яким всі приватні вузи в областях України повинні бути об'єднані в один учбовий заклад. Така інформація з’явилась останнім часом на інтернет-сайтах. Видання посилаються на повідомлення голови асоціації, ректора Європейського університету Івана Тимошенка, який каже, що згідно з проектом, в кожній області з усіх приватних вузів повинен бути створений один обласний приватний вуз. При цьому вищі учбові заклади, які входитимуть у нього, повинні стати факультетами за спеціальностями, що викладаються в даному вузі найкраще.
'Зараз в кожній області дуже багато вузів. У них однаковий набір дисциплін і якщо зробити з таких вузів факультети по тих дисциплінах, які якнайкраще всього викладаються в кожному вузі, то вийде один дуже могутній обласний вуз”. Таке об'єднання дозволить істотно підвищити якість освіти в регіонах, вважає пан Тимошенко.
Проект вже знаходиться на розгляді в Міністерстві освіти. Також Іван Тимошенко має намір через комітет Верховної Ради з питань науки і освіти подати на розгляд депутатів законопроект, в якому б таке об'єднання стало обов'язковим для всіх приватних регіональних вузів.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх