Кращі учасники ЗНО отримають 120 тисяч стипендії, переможці всеукраїнських олімпіад – 20

2.02.2021, 13:03 Переглядів: 2 087

 

Указ Президента також передбачає 100 тис грн для переможців міжнародних олімпіад, а також гранти для здобуття вищої освіти за кордоном для українських студентів

Найкращі учасники ЗНО отримуватимуть щомісяця президентську стипендію в розмірі 10 тис грн, переможці всеукраїнських учнівських олімпіад – разову премію у 20 тис грн, а переможці міжнародних олімпіад – 100 тис грн. Президент України Володимир Зеленський підписав Указ «Про стипендії, премії та гранти Президента України у сфері освіти».


За результатами ЗНО буде передбачено 250 стипендій для 10 учнів з кожного регіону України за умови, що дитина обирає та навчається в українському виші.


- Щороку буде визначатися ТОП-10 найкращих учнів кожної області за результатами ЗНО. Кожен з цих учнів буде отримувати стипендію – 10 тисяч гривень щомісяця. Тобто всього 120 тисяч за рік кожен, – зазначив Володимир Зеленський.


Крім того, планують щороку виділяти для українських студентів президентські гранти для здобуття вищої освіти за кордоном – у вишах США, Великої Британії, Німеччини, Франції, Канади, Японії, Китаю, Південної Кореї тощо. Але обов’язковою умовою є те, що після здобуття диплома студент повернеться в Україну та працюватиме на державній службі протягом трьох років.

Автор: Катерина Турубара Джерело фото: МОН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх