Студенти Кременчуцького національного університету мандрують по Європі

18.07.2011, 08:24 Переглядів: 3 948
Хочеш стажуватися в Європі за кошти донорів – роби, як студенти КНУ – вчи англійську і взагалі вчись..
Прогулянка старовинним містом

Німеччина

Літо – час, коли страшенно тягне у мандри. Єдина проблема – кошти. Саме їхня кількість визначає, куди ви помандруєте влітку.  Студентам Кременчуцького національного університету (КНУ) пофартило – їхні мандри фінансує німецька служба академічних обмінів DAAD. За програмою Studienpraktika 15 студентів та аспірантів КНУ проходять двотижневу практику в Німеччині, в Інституті динаміки і коливань Технічного університету Брауншвейга. Звісно ж, усі студенти «умницы-красавицы-отличницы», володіють англійською мовою і не прогулюють лекції.  Причому лекції вони не прогулюють не лише у власному університеті, а й в університеті Брауншвейга.

Одного разу нашим мужнім студентам довелося вирішували – сидіти їм на лекції шановного німецького професора чи дременути на шоппінг.  І що ви думаєте?  Кременчуцькі студенти прийняли соломонове рішення – частина сиділа на лекції, частина спустошувала навколишні торговельні центри. В результаті «шопінгуюча» частина залишилась задоволеною якісними німецькими товарами, а інша частина з не меншим захопленням розповідала про яскраву лекцію професора Остермайера – читає він, до речі, теоретичну механіку. І читає її, на думку студентів, віртуозно.

.

Фото на пам’ять з Audi R8

Крім лекцій та торгових центрів, студенти відвідували музеї та розважальні і освітні центри, побували на заводі Siemens, заглянули до автосалону та сфотографувалися разом із «машиною мрії» Audi R8, взяли участь у веселому університетському конкурсі винахідників MacGyver, де представили свій варіант «крокуючої машини». Нарешті, для них прямо на зеленому університетському газоні влаштували барбекю із знаменитими німецькими ковбасками. А на додачу кременчужани ще встигли відвідати кілька місцевих кав’ярень, і знищити усі тамтешні запаси торту «Шварцвальд», про який одна студентка щиро написала: «Я взагалі люблю торт «Шварцвальд», а тут я б його куштувала і куштувала – і так 10 разів».  До речі, студенти стверджують, що у німецьких кав’ярнях ціни не вищі, ніж у кременчуцькому «Кофеїні».

Словаччина

Студенти КНУ займаються екологією і ріжуть словацьких жабок

Поки одна група студентів Кременчуцького національного університету стажувалася в Німеччині, інша група стажувалася у Словаччині, в університеті імені Матея Белла (Банська Бистриця). Туди поїхали студенти-екологи з факультету природничих наук. Тож під час практики вони займались екологічними проблемами – визначали джерела негативного впливу на екологію даного регіону Словаччини, а також набували «практичних навичок препарування представників фауни даного регіону» – тобто жабок місцевих різали.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх