Переможці цікавляться медициною та рекламою

21.02.2009, 20:02 Переглядів: 2 135
Як виявилось, кременчуцькі школярі - переможці обласного конкурсу науково-дослідницьких робіт МАНУ (Малої академії наук України) – пишуть роботи на фантастично серйозні теми..

Наприклад, учень 4 ліцею Віктор Оникий виборов 1 місце за роботу «Застосування фітотерапевтичних зборів для лікування ізольованої систолічної гіпертензії у пацієнтів похилого віку». Звісно ж, «ТелеграфЪ» поцікавився, звідки хлопчик знає такі слова? Виявилось, усі родичі Віктора – медики. А нині він сам готується до вступу у медичний інститут. У кременчуцькому відділенні МАНУ працює вже три роки. І всі три роки, до речі, виборює призові місця на конкурсах науково-дослідницьких робіт. Остання ж його робота – про «систолічну гіпертензію» - містить цікаву розробку. Віктор та його науковий керівник пропонують пацієнтам кардіологічних відділень вживати водночас із медичними препаратами лікарський збір адонісу весняного. На їхню думку, така схема лікування пом’якшує побочні ефекти від тривалого вживання відповідних медичних препаратів.

«Складнощі перекладу»

Учениця 10 школи Юліана Панченко посіла 1 місце за роботу «Особливості перекладу текстів медичної реклами» (німецька мова). Юля розповіла «Телеграфу», що планує працювати у рекламному бізнесі, тож готується заздалегідь. Адже недолугий дослівний «школярський» переклад може повністю зруйнувати генеральну ідею рекламного слогану.

Юля теж працює у кременчуцькому відділенні МАНУ вже третій рік. І теж третій рік поспіль отримує призові місця на конкурсах робіт. Крім того вона ще й президентський стипендіат. Другий рік отримує персональну стипендію Президента України. Точніше, отримувала у 2008 році. А за два місяці поточного року дівчина стипендії ще й не бачила. Чому – не знає, офіційних пояснень не отримала. Схоже, все спишуть на кризу.

За результатами обласного конкурсу науково-дослідницьких робіт МАНУ (Малої академії наук України), кременчужани привезли рекордну кількість медалей – аж 57 нагород!

Кременчуцькі розумники вибороли 12 перших місць, 16 – других, 25 – третіх. І ще 4 грамоти. Найсильнішими виявились роботи хіміко-біологічного та історико-географічного напрямків.

А найсильніший – 4 ліцей. Його учні заробили 13 призових місць. З них – 4 перших.



 
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх